Deutsche Welle: Problema romilor si dificultatea sinceritatii

Luni, 27 August 2012, ora 20:37
2026 citiri
Deutsche Welle: Problema romilor si dificultatea sinceritatii
Foto: Arhiva

Ministrul francez de Interne francez Manuel Valls a anuntat ca il va insoti pe ministrul pentru Afaceri Europene Bernard Cazeneuve in vizita pe care o va desfasura in Romania in luna septembrie.

Ministrul francez de Interne este preocupat cu precadere de situatia rromilor. Coincidenta face ca in cursul zilei de luni, 27 august, la Evry, unde Manuel Valls a fost primar inainte de a deveni membru al Guvernului, sa fie desfiintata, in urma unei actiuni in justitie a proprietarului terenului, o tabara unde traiau 72 de rromi, scrie Deutsche Welle.

Manuel Valls a manifestat insa de la instalarea sa o atitudine foarte exigenta fata de acest subiect atragandu-si criticile aspre ale asociatiilor pentru drepturile omului si ale unei parti a stangii politice. Comisia Europeana s-a plasat la randul ei pe pozitii dezaprobatoare.

"Taberele ilegale pun serioase probleme legale pentru autoritatile nationale, dar cu toate acestea, a declarat Viviane Reding, indepartarea rromilor nu reprezinta o solutie, fiind doar o politica pe termen scurt, fara efecte durabile. Ar trebui sa se puna accentul pe integrarea ecocomica si sociala a rromilor". "Comisia Europeana" - a mai spus comisarul insarcinat cu afaceri interne - asteapta de la Franta "masuri concrete si finantari precise".

Prim ministrul Frantei, Jean-Marc Ayrault, s-a aratat receptiv la aceste solicitari anuntand ca este favorabil unei imblanziri a masurilor de restrictionare a accesului pe piata muncii a resortisantilor din Romania si Bulgaria, de unde provine marea majoritate a rromilor. Este, se pare, pentru prima data cand autoritatile franceze recunosc, implicit, ca restrictiile de pe piata muncii au la origine si o teama fata de migratia rromilor.

Citeste mai mult despre Problema romilor si dificultatea sinceritatii pe Deutsche Welle.

Dan Barna acuză: Ciolacu, Ciucă și Iohannis vor "să le spună românilor că nu mai au speranţă"
Dan Barna acuză: Ciolacu, Ciucă și Iohannis vor "să le spună românilor că nu mai au speranţă"
Alianţa Dreapta Unită şi-a lansat vineri, 26 aprilie la Buzău, candidaţii pentru alegerile locale, vicepreşedintele USR Dan Barna formulând cu acest prilej o serie de critici la adresa...
Firea nu mai vrea sa audă de scandalul azilelor groazei: "Nu am de ce să plătesc eu ceva ce nu am greşit"
Firea nu mai vrea sa audă de scandalul azilelor groazei: "Nu am de ce să plătesc eu ceva ce nu am greşit"
Gabriela Firea, candidatul PSD pentru Primăria Generală a Capitalei, reafirmă că nu are nicio vină în scandalul azilurilor, care a devenit anchetă penală. „Nu am de ce să plătesc eu...
#rromi romani Franta, #tabere ilegale rromi Franta, #problema rromi Franta , #rromi