O soprana din America isi traieste visul in Romania, printre rromi

Sambata, 15 Ianuarie 2011, ora 21:24
2984 citiri
O soprana din America isi traieste visul in Romania, printre rromi
Foto: Adevarul

Desi se poate lauda ca este o soprana de succes si ca a impartit scena cu legende precum Carlos Santana sau Jon Secada, Stacy Marie Walker se multumeste insa sa traisca de cateva luni printre tiganii din Romosel, Hunedoara.

Pana sa ajunga in Romania isi impartea viata intre studioul de muzica si scenele din America. Insa, din octombrie 2010, cantareata Stacy Marie Walker, in varsta de 32 de ani, a decis sa-si imprime albumele discografice in Romania, pentru ca, spune ea, si-a gasit ca sursa de inspiratie muzicala viata simpla de la tara, departe de aglomeratia din orasul ei natal, Atlanta. In plus, ea vrea sa-i invete muzica pe copiii rromi.

"Multa lume m-a intrebat de ce mergi acolo, in conditiile in care locuiesti in America. Eu insa nu cred ca America este raspunsul la orice", povesteste Stacy Marie, potrivit Adevarul.

In micul sat hunedorean, aflat la poalele muntilor Retezat, Stacy a invatat sa foloseasca toaleta exterioara sau sa traga apa de la fantana.

"Ador viata simpla pe care o traiesc aici. Folosesc baia afara. Merg sa spal vasele la fantana. Vad carute pe strada. Parca m-as fi intors in timp cu 100 de ani", spune aceasta.

Stacy Walker a preferat sa dea confortul din America, pe o anexa a unei case de circa sase metri patrati, dotata cu o soba si un pat. Si tot efortul numai pentru a-i invata muzica pe copiii rromi. Pentru a-i motiva pe acestia sa nu lipseasca de la orele de muzica, americanca ii ademeneste cu instrumente muzicale. Ea foloseste si o metoda speciala de invatare a muzicii, intitulata Suzuki, prin care copiii asimileaza informatii prin experimente si joc.

Stacy va ramane in Romania pana la sfarsitul lunii ianuarie, pentru a preda lectii de muzica, dar si pentru a-si inregistra 19 melodii, care abordeaza stilul "rock crestin".

Si asta nu e tot. Stacy se gandeste sa-si aduca la Romosel intreaga familie.

"Eu le-am zis atat sotului meu, fratelui si mamei mele ca nu stiu daca mai vreau sa ma intorc. Atat de mult imi place aici. Ma gandesc ca poate ar fi o alternativa sa ne mutam, candva, cu totii aici. Nu e lux, insa e confortabil", a spus Stacy Marie Walker.

Firea nu mai vrea sa audă de scandalul azilelor groazei: "Nu am de ce să plătesc eu ceva ce nu am greşit"
Firea nu mai vrea sa audă de scandalul azilelor groazei: "Nu am de ce să plătesc eu ceva ce nu am greşit"
Gabriela Firea, candidatul PSD pentru Primăria Generală a Capitalei, reafirmă că nu are nicio vină în scandalul azilurilor, care a devenit anchetă penală. „Nu am de ce să plătesc eu...
Tribunalul a decis. Eugen Tomac, președintele PMP: ”Spre disperarea celor care timp de doi ani au încercat să distrugă partidul”
Tribunalul a decis. Eugen Tomac, președintele PMP: ”Spre disperarea celor care timp de doi ani au încercat să distrugă partidul”
Tribunalul Bucureşti a decis înscrierea lui Eugen Tomac în Registrul partidelor politice ca preşedinte al PMP. ”Spre disperarea celor care timp de doi ani au încercat să distrugă PMP,...
#soprana America muzica rromi, #albume discografice , #rromi