Ziare.com

Tinerii ingroasa randurile somerilor

Vineri, 03 Decembrie 2010, ora 09:32

   

Tinerii ingroasa randurile somerilor
Tinerii au fost cei mai afectati de criza, avand in vedere ca o treime din cresterea somajului s-a inregistrat la persoanele pana in 24 de ani. Statele membre au aplicat diverse masuri pentru franarea somajului, precum reducerea numarului de ore de munca, stimulente pentru angajarea tinerilor sau scaderea productivitatii.

Potrivit unui raport al Comisiei Europene, rata de ocupare a fortei de munca a scazut cu 1,8% de la inceputul crizei financiare, iar in prezent 23 de milioane de oameni, adica aproximativ 10% din populatia activa, sunt acum in somaj, anunta
Financiarul.

Raportul "Ocuparea fortei de munca in Europa in 2010" releva ca 40% din cei fara job nu au reusit sa se angajeze de peste un an, somajul de lunga durata crescand cu 8% din 2009.

Cu toate ca a trecut un an de cand economiile statelor membre ale UE au inceput sa iasa din recesiune, va dura mai mult ca revenirea economica fragila sa aduca pe un trend pozitiv piata fortei de munca.

Barbatii, tinerii, imigrantii si cei fara un nivel superior de instruire au fost cei mai afectati de cresterea somajului. In privinta barbatilor, rata somajului a crescut, in medie, cu doua puncte procentuale, in timp ce rata in randul femeilor a ramas constanta, in conditiile in care inainte de criza somajul in randul femeilor era mai ridicat.

Somajul in randul tinerilor si somajul de lunga durata (de peste sase luni), care constituia o problema si inainte de criza, s-a accentuat. 30% din cresterea ratei somajului a fost cauzata tocmai de avansul acestei ponderi in randul persoanelor pana in 25 de ani.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1395 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
1 comentariu
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Forta de munca necalificata produce somaj....

... findca nu are nevoie nimeni de ea.
Sa mearga sa joace fotbal si sa danseze in discoteci, acolo se pot remarca.

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor