Sport pe Bune: Tenisul românesc la ora adevărului. Cu Gabriel Moraru director FRTenis

Centru inchis in plina criza de sange pentru ca asistenta e in concediu. Unde poti, totusi, sa donezi zilele acestea

Joi, 10 August 2017, ora 17:17
4283 citiri
Centru inchis in plina criza de sange pentru ca asistenta e in concediu. Unde poti, totusi, sa donezi zilele acestea
Foto: Facebook/Sange din sangele tau

Spitalele din Capitala si nu numai se confrunta cu o grava criza de sange iar Doina Gosa, directorul Centrului de Transfuzii din Bucuresti, a facut apel la bucuresteni sa vina sa doneze. Asa ca ne-am interesat unde se poate dona in aceasta perioada, mai ales ca multi angajati au cateva zile liber si ar avea timp sa faca si un drum pana la un centru de transfuzii.

Insa am aflat ca nu toate cele cinci centre din Capitala functioneaza zilele acestea. Astfel, la punctul de recoltare a sangelui din Institutul Clinic Fundeni nu se recolteaza sange decat de miercuri, 16 august, motivul fiind faptul ca "nu exista personal, asistenta care se ocupa de punctul de donare fiind in concediu".

La Centrul de Transfuzie Sanguina Bucuresti din strada Caracas nu am reusit sa obtinem un raspuns, telefonand in jurul orei 16.00. Se stie insa ca aici joi erau asteptati sa doneze angajati ai RADET, iar vineri ai RATB.

La punctul de recoltare a sangelui din Spitalul de Urgenta Floreasca se poate dona atat vineri, cat si luni sau marti, "ba chiar si sambata", ni s-a comunicat. Tinand cont ca e canicula, donatorii sunt insa rugati sa vina intre orele 07:30 - 13:30.

La punctul de recoltare a sangelui din cadrul Spitalului Militar, se poate dona doar vineri, intre orele 08:00 - 12:00, nu si in weekend, luni sau marti.

La punctul de recoltare a sangelui din cadrul Spitalului Universitar de Urgenta donatorii pot veni vineri, intre orele 07:30 - 12:30, 13:00 (in functie de cat de multi donatori sunt, programul se poate prelungi) si luni. In acest moment se stie ca marti este liber, insa exista posibilitatea de a se decide ca centrul sa fie deschis si marti.

Doina Gosa, directorul Centrului de Transfuzii din Bucuresti, declara luni ca din cauza caniculei spitalele au ramas fara sange si au fost nevoite sa amane unele operatii programate. "Avem o criza de sange din cauza acestei canicule, care nu se mai termina de doua saptamani si a rasturnat toate previziunile si asteptarile noastre si nu mai facem fata cererii spitalelor.

Saptamana trecuta am avut in jur de 130-150 de pungi recoltate intr-o zi, ceea ce inseamna foarte putin. In conditiile in care noi recoltam 250 de unitati, am ajuns aproape la jumatate", declara Gosa, facand apel la oameni sa vina sa doneze.

Chiar daca nu toate centrele sunt deschise in zilele care urmeaza, cei care si-au pus in gand sa faca un gest frumos, care poate salva o viata sau mai multe, nu ar trebui sa se descurajeze.

Iata ce conditii legate de varsta, greutate si starea de sanatate trebuie sa indeplineasca cei care vor sa doneze sange

Strada surpată la Slănic s-a construit peste o mină. Ciolacu: ”Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?”
Strada surpată la Slănic s-a construit peste o mină. Ciolacu: ”Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?”
Prim-ministrul Marcel Ciolacu a afirmat, întrebat despre situaţia de la Slănic, Prahova, unde o stradă s-a surpat, formându-se un crater de doi metri, că a fost făcut un drum peste o mină....
Ciolacu anunță că implementarea salariului minim european va începe de la 1 iulie: ”Am dat și ordonanța”
Ciolacu anunță că implementarea salariului minim european va începe de la 1 iulie: ”Am dat și ordonanța”
Şeful Guvernului Marcel Ciolacu a precizat că mecanismul de implementare a salariului minim european va începe de la 1 iulie. El a amintit că, în acest sens, a fost emisă ordonanţa....
#centre transfuzie mini vacanta Sf Maria, #criza sange Romania, #centre transfuzie Bucuresti, #centre donare sange Capitala , #spital