Directorul Spitalului Colentina: Sanctiunea pentru neurochirurgul Ionut Gobej poate fi chiar desfacerea contractului

Luni, 13 Februarie 2017, ora 22:53
5511 citiri
Directorul Spitalului Colentina: Sanctiunea pentru neurochirurgul Ionut Gobej poate fi chiar desfacerea contractului
Foto: Arhiva Ziare.com

Medicul neurochirurg Ionut Gobej ar putea primi de la Consiliul Disciplinar un avertisment sau chiar i s-ar putea desface contractul de munca, a declarat, luni, directorul medical al Spitalului Colentina, Rodica Olteanu, in urma sedintei Consiliului Medical, care a analizat situatia existenta in unitatea sanitara.

Medicul Gobej declarase ca managerul interimar, Silvi Ifrim, a redus personalul Sectiei de Anestezie si Terapie Intensiva, iar in aceste conditii se pot face interventii chirurgicale doar pana la ora 15:00. Gobej a mai spus ca managerul "nu poate indeplini in continuare aceasta functie, pentru ca nu este competent, nu este moral" si ca, pentru Ifrim, binele pacientilor "reprezinta o lozinca".

Managerul Spitalului Colentina il contrazice pe neurochirurg: Mi se aduc acuze ca as fi o persoana rea, fara suflet

Consiliul Medical al Spitalului Clinic Colentina a anuntat ca declaratiile doctorului Gobej sunt "neadevarate si contin nejustificat si neetic atac la persoana".

Ca atare, situatia va fi prezentata in Consiliul Disciplinar care poate decide sanctiuni de la avertisment pana la desfacerea contractului de munca, a spus Rodica Olteanu.

La randul sau, managerul interimar al Spitalului Colentina, Silvi Ifrim, a declarat ca legea nu ii permite sa plateasca ore suplimentare pentru medici, ci doar sa le ofere ore libere. Acesta precizeaza ca nu s-au facut disponibilizari, asa cum a sustinut dr. Ionut Gobej.

Majoritatea sectiilor Spitalului Clinic Colentina lucreaza constant peste program fara ca aceasta activitate si ingrijire a bolnavilor sa fie conditionata de plata orelor suplimentare, a spus profesorul Gheorghe Andrei Dan, seful sectiei de cardiologie.

Pe de alta parte, componentii Consiliului arata ca nu pot proba validitatea afirmatiilor strict profesionale ale medicului Gobej.

"Consiliul Medical nu are expertiza sa poata proba validitatea informatiilor strict profesionale ale dr. Gobej, dar recomanda consultarea unei comisii profesionale externe formata din experti neurochirurgi, pe baza probelor existente. Dezaprobam incercarea de rezolvare a problemelor Spitalului Clinic Colentina prin presiuni media, eludand metodelor de rezolvare legale si ierarhice. Spitalul Colentina nu poate deveni un front de razboi pentru veleitati personale", mai spun membrii Consiliului.

Medicul neurochirurg Ionut Gobej de la Spitalul Colentina a postat pe Facebook un mesaj in care sustine ca managerul a redus personalul Sectiei de Anestezie si Terapie Intensiva, iar in aceste conditii se pot face interventii chirurgicale doar pana la ora 15.00.

Printre altele, el a prezentat cazurile a doi pacienti cu tumori benigne care trebuie supusi unor operatii de peste 12 ore si sustine ca i-a expus managerului aceasta situatie, despre care a spus ca binele bolnavilor "reprezinta o lozinca" si "nu este interesat de ei".

Managerul Spitalului Colentina: Afirmatiile doctorului Gobej nu se sprijina pe realitate

Firea reactioneaza dupa ce un neurochirurg a spus ca la Spitalul Colentina pacientii sunt condamnati la moarte

Cum vrea AUR să facă „Europe Great Again”. „Comisia Europeană urmăreşte să transforme uciderea de copii nenăscuţi într-un drept fundamental european”
Cum vrea AUR să facă „Europe Great Again”. „Comisia Europeană urmăreşte să transforme uciderea de copii nenăscuţi într-un drept fundamental european”
Preşedintele AUR, George Simion, a propus, la Conferinţei Internaţionale „Make Europe Great Again” care a avut loc, sâmbătă, 27 aprilie, la Palatul Parlamentului, ca toate partidele...
George Simion intervine în scandalul „moldovenilor din Buzău”. „Premierul nostru a glumit. Nu este moldovean, probabil este Rrom”
George Simion intervine în scandalul „moldovenilor din Buzău”. „Premierul nostru a glumit. Nu este moldovean, probabil este Rrom”
Preşedintele AUR, George Simion, a declarat sâmbătă, 27 aprilie, la Palatul Parlamentului, la Conferinţa Internaţionale „Make Europe Great Again”, că zilele trecute, premierul Marcel...
#medic Colentina sanctiune, #medic Colentina desfacere contract , #spital