Medicii de familie renunta la protest: de marti, vor elibera retete si trimiteri

Vineri, 10 Iunie 2011, ora 11:50
2591 citiri
Medicii de familie renunta la protest: de marti, vor elibera retete si trimiteri
Foto: Arhiva

Medicii de familie au anuntat ca renunta la proteste, urmand sa semneze contractele cadru cu casele de asigurari de sanatate de care apartin.

De marti, toti medicii de familie vor elibera retete pentru medicamente compensate si vor semna trimiteri pentru medicii specialisti, anunta Antena 3.

"De astazi (vineri - n.r.), renuntam la protest si vom semna contractul cadru pe 2011-2012, dupa ce am obtinut de la ministrul Sanatatii promisiunea ca, pana la sfarsitul anului, se vor cauta solutii pentru a rezolva cea mai grava problema cu care ne confruntam, respectiv cea legata de bugetul care ne este alocat", a declarat, pentru NewsIn, presedintele Federatiei Patronatelor Medicilor de Familie (FPMF), dr. Doina Mihaila.

Cu putin timp inainte ca reprezentantul medicilor de familie sa anunte incetarea conflictului care i-a facut pe pacienti sa-si plateasca consultatiile gratuite, Lucian Duta, presedintele Casei Nationale de Asigurari de Sanatate, a declarat ca ar putea publica listele nominale cu medicii care au semnat contractul-cadru, pentru ca pacientii sa se poata indrepta catre ei, daca ceilalti medici refuza sa semneze contractul.

Medicii de familie vor percepe taxa pe consultatii incepand cu 14 iunie (Video)

"Ultimele date pe care le avem arata ca ne indreptam spre procentul de 50% al medicilor care deja au semnat cu noi. Eu sper ca vom debloca aceasta situatie pana marti. Daca nu o vom debloca si daca restul de medici nu vor dori sa semneze in continuare contractul cu noi, vom face publice listele nominale cu medicii care au semnat si pacientii se pot indrepta catre acei medici si se pot duce sa-si ia retetele ca si pana acum, gratuite", a declarat presedintele CNAS pentru RFI.

Reprezentantii medicilor de familie anuntau, miercuri, la finalul discutiilor cu ministrul Sanatatii, Cseke Attila, si cu presedintele Casei Nationale de Asigurari de Sanatate (CNAS), Lucian Duta, ca nu vor semna noul contract-cadru, iar de marti vor percepe taxe pentru consultatii.

In cadrul discutiilor, reprezentantii medicilor de familie au cerut 200 de milioane de lei pentru intretinerea cabinetelor, in timp ce cei ai Ministerului Sanatatii si CNAS au spus ca aceasta cheltuiala nu poate fi sustinuta. La finalul discutiilor, reprezentantii medicilor de familie anuntau ca nu pot fi de acord cu noile conditii, astfel ca nu vor semna contractul pe 2011.

Nicușor Dan se află pe primul loc în intențiile de vot ale bucureștenilor. Cât de mulțumiți sunt locuitorii Capitalei de cum arată orașul lor SONDAJ
Nicușor Dan se află pe primul loc în intențiile de vot ale bucureștenilor. Cât de mulțumiți sunt locuitorii Capitalei de cum arată orașul lor SONDAJ
Nicuşor Dan, actualul primar al Capitalei se află pe primul loc în intenţiile de vot ale bucureştenilor pentru postul de primar general, cu 31% din opţiuni, urmat de Gabriela Firea cu 24% şi...
CTP, în stare de intoxicație înainte de alegeri: ”Alung duhurile rele cu matematică, nu cu usturoi”
CTP, în stare de intoxicație înainte de alegeri: ”Alung duhurile rele cu matematică, nu cu usturoi”
Jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care a avut în ultima perioadă reacții acide despre unii candidați la Primăria Capitalei, a publicat pe rețelele sociale un text surprinzător, în care...
#medici de familie proteste, #medici familie retete, #medici familie trimiteri , #spital