Sange contaminat cu hepatita B, folosit la transfuzii intr-un spital din Romania (Video)

Vineri, 28 Februarie 2014, ora 13:05
3429 citiri
Sange contaminat cu hepatita B, folosit la transfuzii intr-un spital din Romania (Video)

Centrul de Transfuzii Slatina a trimis la Spitalul Judetean sange de la un donator care are hepatita B.

Sangele contaminat a ajuns la cel putin un pacient de la Spitalul Judetean din Slatina, informeaza Digi24. Unitatea medicala a anuntat deja Ministerul Sanatatii pentru a demara o ancheta.

Ulterior, ministrul interimar Sanatatii a informat ca a demarat deja o ancheta la Centrul de Transfuzii din Slatina.

"O sa anchetam acest caz, am trimis un control catre centrul teritorial de tranfuzie din Slatina. Pana momentul in care se vor clarifica lucrurile acolo. mam cerut ca spit judetean sa fie alocat unui alt centru.

Ancheta este in desfasurare, iar toate masurile pentru a nu se intampla nimic nou au fost luate. In situatii de acest gen, nu ai cum sa elimini o ipoteza fara o proba foarte concludenta. In momentul in care avem toate datele confirmate sau infirmate, vi le vom transmite opiniei publice.

O sa anchetam daca au fost facute toate manoperele necesare, stocarea probelor recoltate si transportul catre unitatile solicitante. Cand vom sti toate aceste lucruri cum s-au petrecut, vom putea formula concluziile", a declarat Nicolae Banicioiu, ministrul interimar al Sanatatii.

Sangele apartinea unei grupe rare - AB4

Analizele preliminare ale Centrului de Transfuzii au indicat ca pacientul era sanatos, iar abia ulterior au aparut suspiciuni ca donatarul ar prezenta virusul in sange, asa ca au fost cerute analize suplimentare la Bucuresti.

Donatorul era un tanar de 22 de ani, care mai donase sange la Centrul de transfuzii. Presa locala relateaza ca sangele transfuzat apartinea unei grupe rare, respectiv AB4.

Analizele de la Bucuresti au confirmat prezenta virusului hepatic, insa era deja prea tarziu, intrucat spitalul facuse deja tranfuzia catre un pacient care avea mare nevoie de sange.

Andrei Iordache, directorul Spitalului Judetean Prahova a declarat ca pacientul care a primit sangele contaminat se afla internat acum la sectia de boli infectioase si i se administreaza un tratament care sa impiedice dezvoltarea bolii.

Directorul Institutului National de Hematologie, Andi Rosin, a declarat ca in zece ani au fost constatate trei cazuri de transfuzie cu sange contaminat. Totodata, acesta a spus ca saptamana viitoare vor fi facute noi analize pentru a se stabili conditiile in care s-a produs aceasta situatie.

CTP, în stare de intoxicație înainte de alegeri: ”Alung duhurile rele cu matematică, nu cu usturoi”
CTP, în stare de intoxicație înainte de alegeri: ”Alung duhurile rele cu matematică, nu cu usturoi”
Jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care a avut în ultima perioadă reacții acide despre unii candidați la Primăria Capitalei, a publicat pe rețelele sociale un text surprinzător, în care...
Nicușor Dan se află pe primul loc în intențiile de vot ale bucureștenilor. Cât de mulțumiți sunt locuitorii Capitalei de cum arată orașul lor SONDAJ
Nicușor Dan se află pe primul loc în intențiile de vot ale bucureștenilor. Cât de mulțumiți sunt locuitorii Capitalei de cum arată orașul lor SONDAJ
Nicuşor Dan, actualul primar al Capitalei se află pe primul loc în intenţiile de vot ale bucureştenilor pentru postul de primar general, cu 31% din opţiuni, urmat de Gabriela Firea cu 24% şi...
#sange hepatita B transfuzii, #Centru Transfuzii sange netestat, #donator sange transfuzii hepatita , #spital
Comentarii