Temperaturi de pana la 13 grade in urmatoarele zile, apoi se raceste iar - Prognoza meteo pe doua saptamani

Luni, 30 Ianuarie 2017, ora 16:40
13791 citiri
Temperaturi de pana la 13 grade in urmatoarele zile, apoi se raceste iar - Prognoza meteo pe doua saptamani
Foto: Arhiva Ziare.com

Meteorologii anunta incalziri, dar si raciri de vreme in urmatoarele saptamani. In primele zile ne vom bucura de o incalzire usoara, dar apoi revenim la temperaturi scazute, potrivit prognozei pentru perioada 30 ianuarie - 12 februarie.

Banat

Vremea va fi rece in primele zile (2-3 grade ziua si -7..-6 grade noaptea). Intre 1 si 4 februarie se va incalzi (12-13 grade ziua si 1-3 grade noaptea). Pana spre 7 februarie vremea se va raci (7-8 grade ziua si -1...0 grade noaptea). Pe 1 februarie si in intrevalul 5 - 10 februarie vor fi precipitatii slab cantitativ.

Crisana

In primele zile se va incalzi simtitor, de la 3 grade pe 30 ianuarie pana la 13 grade pe 4-5 februarie, cand vremea va deveni calda pentru aceasta perioada. Intre 5 si 7 februarie se va raci treptat (7-8 grade), iar intre 7 si 13 februarie va fi mai frig decat in mod normal.

Vor fi precipitatii intre intervalele 31 ianuarie - 2 februarie si 5 - 10 februarie.

Transilvania

Se anunta frig in primele zile (0 grade ziua si -12...-10 grade noaptea), apoi se va incalzi, astfel incat, intre 4 si 6 februarie, vremea va deveni calda pentru aceasta perioada (temperaturi maxime de 8...9 grade si minime de aproximativ -2 grade). In a doua saptamana a intervalului de prognoza vor fi 5...6 grade ziua si -5...-3 grade noaptea.

Precipitatii slabe, trecatoare, vor fi pe 2 februarie, si mai multe pe 6 - 10 februarie.

Maramures

Pana pe 4-5 februarie vremea se va incalzi (9-10 grade ziua), insa la inceputul celei de a doua saptamani vremea se va raci, dar temperaturile vor fi normale pentru aceasta perioada. Astfel, intre 7 si 12 februarie, vor fi 6 grade ziua si si -4...-2 grade noaptea.

Se anunta precipitatii pe 2 si 3 februarie si, din nou, in intervalul 5 - 10 februarie, dar acestea vor fi in general slabe cantitiativ.

Moldova

In primele zile desi se va incalzi putin, vremea se va mentine rece, cu temperaturi maxime de -2...0 grade si minime de -10...-8 grade. Apoi, pana pe 4 februarie, se va incalzi pana la 10 grade, vremea devenind calda pentru aceasta perioada.

Meteorologii anunta ca la inceputul celei de a doua saptamani vremea se va raci, dar temperaturile vor fi normale pentru perioada (4...5 grade ziua si -4...-2 grade noaptea).

In intervalul 6-10 februarie vor fi precipitatii slabe cantitativ si pe arii destul de restranse.

Dobrogea

Vremea se incalzeste in primele zile (de la -2 grade la 8-9 grade). In cea de a doua saptamana valorile termice diurne vor incepe sa scada usor si treptat, astfel ca in ultimele zile ale intervalului vor ajunge sa se situeze in jurul celor specifice perioadei. Dupa 8 februarie minimele termice vor cobori din nou sub pragul inghetului.

Pana spre sfarsitul primei saptamani doar izolat si trecator vor fi precipitatii slabe, izolate, apoi probabilitatea ca acestea sa devina mai frecvente va creste, dar vor fi in general slabe cantitativ.

Muntenia

Pana la inceputul lunii februarie nu vor fi schimbari de vreme; apoi, pana in 5-6 februarie temperaturile vor creste (8-9 grade), fiind mai cald decat in mod normal. Dupa 6 februarie se va raci usor si treptat, iar in ultimele zile din interval maximele vor ajunge la 5 grade.

Temperaturile minime scad pana pe 1 februarie (-10 grade), apoi vor creste semnificativ, astfel ca pe 7 februarie vor fi apropiate de 0 grade. In ultimele zile din a doua saptamana vremea se va raci din nou, dar de aceasta data scaderea de temperatura va fi usoara (-3 grade).

Sunt sanse mai mari de precipitatii in primele zile si dupa 5 februarie, cand vor fi si zile in care vor putea sa apara pe arii extinse.

Oltenia

In primele zile vremea se va mentine rece (-2 si 1 grad), apoi se va incalzi pana la 8 grade pe 5 februarie. In a doua saptamana se va raci (4-5 grade). Cel mai frig va fi in dimineata de 1 februarie, cand media minimelor termice va fi in jurul a -9 grade, iar cele mai mari valori se vor atinge in intervalul 5 - 8 februarie, cand aceasta medie va fi de -1...0 grade.

In prima saptamana doar izolat vor fi conditii de precipitatii slabe, iar in cea de a doua este posibil ca trecator acestea sa apara pe alocuri.

La munte

In primele zile va fi destul de frig, dar in perioada 1-5 februarie vremea se va incalzi destul de mult pentru aceasta perioada (5-6 grade ziua si -2 grade noaptea). Apoi se va raci, iar intre 7 si 12 februarie vor fi temperaturi normale pentru perioada (0 grade ziua si - 6 grade noaptea).

Precipitatii slabe se vor semnala izolat in jurul datei de 2 februarie si, din nou, in intervalul 6 - 10 februarie.

Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Fostul preşedinte Traian Băsescu afirmă că liderii celor două mari partide din România, Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă, nu se pot compara ”ca şi calibru” cu unii dintre predecesorii...
Traian Băsescu, ironii despre liderii PSD și PNL după retragerea finului său, Cătălin Cîrstoiu: ”Sunt și slabi de minte, nu numai slabi politicieni”
Traian Băsescu, ironii despre liderii PSD și PNL după retragerea finului său, Cătălin Cîrstoiu: ”Sunt și slabi de minte, nu numai slabi politicieni”
Fostul preşedinte Traian Băsescu, naşul medicului Cătălin Cîrstoiu, este de părere că alegerea acestuia pentru a candida la Primăria generală a Capitalei cu susţinerea PSD şi PNL...
#prognoza meteo ianuarie februarie, #prognoza meteo februarie , #vremea