Angajații DSP Bacău primesc spor de 12% pentru "solicitarea extremităților distale ale membrelor superioare" când folosesc calculatorul

Vineri, 09 Decembrie 2022, ora 10:18
3002 citiri
Angajații DSP Bacău primesc spor de 12% pentru "solicitarea extremităților distale ale membrelor superioare" când folosesc calculatorul
Persoană care lucrează la calculator FOTO Pixabay

Angajații DSP Bacău primesc un spor de 12% deoarece activitatea zilnică le afectează memoria și vederea, după cum a justificat șefa Direcției de Sănătate Publică.

Prefectul județului a cerut o listă cu toate instituțiile care beneficiază de astfel de sporuri.

Printre motivele care au stat la baza acordării sporului de 12% la salariu, valabil pentru toți angajații instituției sunt solicitarea atenției, a memoriei și a văzului prin analiza și emiterea de decizii în timp util, dar și contactul cu oamenii în timpul audiențelor sau riscul toxico-alergic generat de contactul cu documentele.

Șefa DSP Bacău încasează lunar, pe lângă salariul de bază, aproape 1.200 de lei brut, pentru că își pune viața în pericol mergând zi de zi la serviciu.

"Având în vedere buletinul de determinare prin expertizarea locurilor de muncă efectuat de către compartimentul Medicina Muncii din cadrul DSP Bacău au rezultat peste patru factori de risc ceea ce a condus la aplicarea pentru personalul instituției noastre a prevederilor articolului unic, litera A din anexa 1, a regulamentului cadru", a declarat Anda Dumitrescu, purtător de cuvânt al DSP Bacău, pentru Ziarul de Bacău.

Pe listă apare și scrisul la calculator.

"Gestualitatea specifică ce implică solicitarea extremităților distale (articulații) ale membrelor superioare, specifice în cursul activității de introducere a datelor pe PC, sistem informatic și redactare în timp redus a unui volum mare de date", scrie în buletinul de expertiză emis pentru Direcția de Sănătate Publică Bacău.

Reacția prefectului

"Refuz să cred că tastatura unui calculator sau ecranul unui laptop poate să pericliteze existența unui funcționar public sau unei persoane în general. Am solicitat Direcției pentru Sănătate Publică Bacău să treacă la o revizuire transparentă și cu bună credință a buletinelor de expertiză în baza cărora se acordă sporurile în instituțiile publice", a declarat prefectul județului Bacău, Lucian Bogdănel.

Acesta a solicitat în regim de urgență o listă cu instituțiile din județ care au cerut astfel de sporuri.

Este oficial! Aplicațiile de tastatură din China permit interceptarea comunicațiilor
Este oficial! Aplicațiile de tastatură din China permit interceptarea comunicațiilor
Potrivit unei analize publicate de MIT Technology Review, aplicațiile de tastatură utilizate de vorbitorii de limba chineză prezintă vulnerabilități care facilitează interceptarea textelor...
Cum funcționează tehnologia QD-OLED de pe noile televizoare smart și cu ce beneficii vine
Cum funcționează tehnologia QD-OLED de pe noile televizoare smart și cu ce beneficii vine
Anunțată recent, tehnologia ecranelor QDEL promite să revoluționeze industria televizoarelor, începând cu segmentul premium și extinzându-se treptat către gama de buget. În timp ce...
#sporuri bugetari, #DSP, #bacau, #tastatura, #ecran, #calculator , #DSP