Doliu în echipa filmului de animaţie "Shrek". A murit unul dintre omaneii importanți în istoria peliculei

Luni, 04 Septembrie 2023, ora 22:27
2234 citiri
Doliu în echipa filmului de animaţie "Shrek". A murit unul dintre omaneii importanți în istoria peliculei
Steve Harvel FOTO facebook

Steve Harwell, solistul fondator al grupului rock Smash Mouth, a murit luni, la vârsta de 56 de ani, a anunţat managerul său, informează CNN şi Associated Press.

Steve Harwell primise îngrijiri paliative în weekend. El a murit "împăcat şi liniştit" în locuinţa sa din Boise, Idaho, alături de familie şi prieteni, potrivit lui Robert Hayes, managerul trupei Smash Mouth.

Cauza decesului a fost insuficienţa hepatică acută, a precizat Hayes.

Harwell a fost membru fondator al formaţiei, în 1994, şi a fost mult timp solistul trupei Smash Mouth, cunoscută mai ales pentru single-urile "All Star" şi "I'm a Believer", care au intrat în topurile de specialitate.

În timpul carierei lui Harwell, trupa a fost nominalizată la premiul Grammy pentru cea mai bună interpretare a unui duo sau grup pop, cu piesa "All Star", un cântec ce a dobândit ulterior un statut de adevărat imn după ce a apărut pe coloana sonoră a filmului de animaţie "Shrek", în 2001.

"Este ciudat, oamenii mă întreabă: Nu vă plictisiţi să cântaţi aceste cântece? Eu le răspund: De ce m-aş plictisi să le cânt? Asta este ceea ce pune pâinea şi untul pe masa mea'", a declara Harwell pentru Vice într-un interviu acordat în 2014 despre cele mai cunoscute hituri ale grupului. "Ştii, întotdeauna există cineva în mulţime care nu le-a auzit. Sau nu a văzut piesa live. Când urc pe scenă, privesc lucrurile în acest fel. Odată ce începe acel cântec clasic, oamenii o iau razna. S-a învechit vreodată Free Bird?" - a arătat Harwell.

În timp ce Smash Mouth a atins succesul maxim la sfârşitul anilor '90, grupul a continuat să cânte împreună, iar fanii lor au rămas alături de ei. "Niciodată nu am cântat mai bine", a spus Harwell despre turneele din ultimii ani. "Spectacolele au fost grozave. Răspunsul mulţimii este fantastic. Există o mare camaraderie în trupă acum. Îmbătrânim cu toţii şi sunt mai mândru de asta decât acum câţiva ani", a mărturisit solistul.

De când Harwell a părăsit trupa în 2021 din cauza unor probleme de sănătate, grupul a continuat să cânte cu noul vocalist Zach Goode.

"Steve a trăit viaţa la cote maxime. Arzând strălucitor în tot universul înainte de a se stinge", a spus managerul Robert Hayes.

Născut în California în 1967, Steve Harwell a cântat mai întâi într-un grup de rap numit F.O.S. (Freedom of Speech) înainte de a forma Smash Mouth în 1994.

Trupa a lansat două albume de platină la Interscope Records, "Fush Yu Mang" din 1997, în stilul ska, şi "Astro Lounge" din 1999. Cel de-al doilea album a inclus unele dintre cele mai mari hituri ale trupei, inclusiv single-ul "All Star", nominalizat la premiile Grammy şi premiat cu discul de platină, care a apărut în filmul "Shrek", alături de coverul "I'm a Believer" al trupei Monkees.

Umorul a fost forţa motrice din spatele succesului Smash Mouth, iar în prim-plan a fost vocea şi personalitatea lui Harwell. "Singurele sale unelte au fost farmecul şi carisma de neînlocuit, ambiţia sa neînfricată şi nesăbuită", a spus managerul Hayes. "Le va lipsi foarte mult celor care l-au cunoscut şi l-au iubit", a adăugat el.

Când Harwell a părăsit Smash Mouth în 2021, iar trupa a continuat turneele cu Zach Goode în calitate de solist, formaţia a publicat un comunicat la momentul respectiv în care a spus că Harwell fusese diagnosticat cu cardiomiopatie în urmă cu opt ani şi suferise "neîncetat de grave repercusiuni medicale, inclusiv insuficienţă cardiacă, precum şi encefalopatie acută Wernicke".

Managerul Hayes transmisese duminică un comunicat în care anunţa că Harwell se afla în îngrijire paliativă.

Steve Harwell va fi incinerat în Boise şi înmormântat în San Jose, California, alături de mama sa, a precizat Hayes.

Doliu în lumea filmului. A murit un cunoscut regizor, din cauza unei maladii
Doliu în lumea filmului. A murit un cunoscut regizor, din cauza unei maladii
Cineastul francez Laurent Cantet, care a câştigat trofeul Palme d'Or la Festivalul de la Cannes în 2008 cu lungmetrajul "Entre les murs", a murit joi la vârsta de 63 de ani, a anunţat agentul...
Doliu la Universitatea Craiova. A murit portarul ”Campioanei Unei Mari Iubiri”
Doliu la Universitatea Craiova. A murit portarul ”Campioanei Unei Mari Iubiri”
Fostul portar Florin Oprea, care a fost titular între buturile echipei de fotbal Universitatea Craiova în sezonul 1973-1974, în care alb-albaştrii au cucerit primul lor titlu din palmares, a...
#steve harvel, #deces, #doliu, #Film, #shreck, #moarte, #artist , #stiri internationale