Ilie Carabulea si fiul sau au fost arestati preventiv

Sambata, 05 Martie 2016, ora 22:57
6501 citiri
Ilie Carabulea si fiul sau au fost arestati preventiv
Foto: sociologyofrichness.wordpress.com

Omul de afaceri Ilie Carabulea, fiul sau Oprea-Nicolae Carabulea si trei dintre retinutii in dosarul Carpatica Asig au fost arestati preventiv, iar alte doua persoane au fost plasate in arest la domiciliu, a decis, sambata seara, Tribunalul Sibiu.

Potrivit reprezentantilor Tribunalului Sibiu, magistratii au decis, sambata seara, ca Ilie Carabulea, fiul sau Oprea-Nicolae Carabulea, Angela Toncescu, Liviu Stoicescu si Gheorghe Nasarau sa fie arestati preventiv, iar Maria Cosa si Georgeta Crideanu sa fie plasate in arest la domiciliu, informeaza News.ro.

Astfel, Tribunalul Sibiu a admis propunerea procurorilor Biroului Teritorial Sibiu al DIICOT privind arestarea preventiva a cinci dintre inculpati, intre care Ilie Carabulea si fiul sau si a respins propunerea de arestare in cazul altor doua persoane, in cazul carora magistratii au dispus masura arestului la domiciliu pentru 30 de zile.

Prejudiciu de 70 de milioane de lei, produs de gruparea constituita de fiul lui Ilie Carabulea

"Tribunalul Sibiu a admis propunerea formulata de catre Biroul D.I.I.C.O.T- B.T. Sibiu cu privirea la luarea masurii arestarii preventive si a dispus fata de cinci dintre inculpati (C.I., C.O-N, T.A., S.L-A si N.G.) masura arestarii preventive pentru o perioada de 30 de zile. Fata de inculpatii C.M. si C.G., instanta a respins propunerea formulata de catre DIICOT - BT Sibiu cu privire la luarea masurii arestarii preventive si a dispus luarea masurii arestului la domiciliu pentru o perioada de 30 de zile", au precizat reprezentantii Tribunalului Sibiu.

Potrivit acestora, "incheierea pronuntata de instanta a fost data cu drept de contestatie in termen de 48 de ore de la pronuntare, cu inculpatii prezenti si de la comunicare cu celelalte parti".

Tribunalul Sibiu a amanat de doua ori pronuntarea in cazul arestarii celor sapte persoane inculpate in dosarul de,constituire a unui grup infractional organizat, abuz in serviciu, fals informatic, fals material in inscrisuri oficiale si uz de fals, delapidare, evaziune fiscala si spalare de bani, ultima oara din cauza volumului mare de documente si pentru ca aparatorii au depus tarziu concluzii scrise la dosar.

Omul de afaceri Ilie Carabulea, fiul sau si ceilalti cinci retinuti in dosarul Carpatica Asig - Angela Toncescu, Liviu Stoicescu, Maria Cosa, Georgeta Crideanu si Gheorghe Nasaru - au fost eliberati, vineri dimineata, dupa ce le-au expirat ordonantele de retinere.

Ilie Carabulea a fost ridicat, miercuri, de la locuinta sa din Sibiu, dupa mai bine de zece ore de perchezitii, el fiind urcat intr-o masina si dus la sediul DIICOT Sibiu, unde, in cursul aceleiasi zile, au fost aduse si alte persoane vizate in acest dosar.

Anchetatorii afirmau ca zece persoane au calitatea de suspect in acest dosar, iar celelalte pe cea de martor, in total fiind duse la audieri 27 de persoane.

Miercuri, procurorii DIICOT au facut mai multe perchezitii in judetele Sibiu, Ilfov si in Bucuresti, la sediile societatii de asigurari Carpatica si la locuintele mai multor persoane, perchezitiile vizand si sediul Carpatica Asig din Sibiu.

Pe 23 februarie, omul de afaceri Ilie Carabulea a fost audiat la Directia Nationala Anticoruptie, in calitate de martor, in dosarul de coruptie privind favorizarea societatii de asigurari Carpatica, in care au fost puse sub acuzare mai multe persoane, printre care Daniel Tudor, fost vicepresedinte al ASF, si fosta sotie a acestuia, senatorul Doina Tudor.

Gruparea constituita de fiul lui Ilie Carabulea este acuzata ca a produs un prejudiciu de aproximativ 70 de milioane de lei, in aceasta cauza fiind vizate zece persoane care au calitatea de suspect, celelalte fiind audiate ca martori, anunta procurorii DIICOT.

Strada surpată la Slănic s-a construit peste o mină. Ciolacu: ”Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?”
Strada surpată la Slănic s-a construit peste o mină. Ciolacu: ”Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?”
Prim-ministrul Marcel Ciolacu a afirmat, întrebat despre situaţia de la Slănic, Prahova, unde o stradă s-a surpat, formându-se un crater de doi metri, că a fost făcut un drum peste o mină....
Ciolacu anunță că implementarea salariului minim european va începe de la 1 iulie: ”Am dat și ordonanța”
Ciolacu anunță că implementarea salariului minim european va începe de la 1 iulie: ”Am dat și ordonanța”
Şeful Guvernului Marcel Ciolacu a precizat că mecanismul de implementare a salariului minim european va începe de la 1 iulie. El a amintit că, în acest sens, a fost emisă ordonanţa....
#Carabulea arest preventiv, #Carabulea arestat Sibiu , #arestare