Accident aviatic la Tuzla: Aparatele Antonov 2, oprite la sol

Marti, 06 Iulie 2010, ora 15:43
2927 citiri
Accident aviatic la Tuzla: Aparatele Antonov 2, oprite la sol
Foto: Realitatea TV

Zborurile cu avioanele Antoniv 2 sunt oprite pana la finalizarea anchetei privind accidentul aviatic produs luni la Tuzla, in urma caruia si-au pierdut viata 12 persoane, dupa cum a anuntat generalul de flotila aeriana Victor Strimbeanu.

"Vrem sa clarificam si pentru noi in primul rand cauzele si sa luam masurile necesare pentru a evita astfel de incidente pe viitor. Am luat mai multe declaratii martorilor oculari, care ne-au furnizat informatii pretioase", a spus acesta.

Acesta a mentionat ca nu exista deocamdata informatii potrivit carora ar fi fost explozie in aer si ca cel mai probabil incendiul a izbucnit la impactul cu solul.

Avion prabusit la Tuzla: Inca un militar a murit (Video)

"Avionul a venit intr-o pozitie aproape orizontala, dar nu putem preciza exact. Nu a fost vorba de explozie in aer, a venit aproape, cum spunem noi, placat", a mai zis Strimbeanu.

Strimbeanu a mai adaugat ca momentan nu se pot pronunta daca motorul s-a oprit sau nu.

"In general la tipul asta de misiuni planificam oameni cu experienta. Sunt convins ca au incercat tot ce au putut pentru a se salva", a mai declarat generalul de flotila aeriana.

Avion prabusit la Tuzla: 11 morti

In privinta anchetei, Strimbeanu nu a putut sa ofere data exact a finalizarii.

"E greu de precizat cand se va incheia ancheta. Speram sa venim cu un raport preliminar in 30 de zile si apoi cu raportul final. Zborul cu acesta timp de aeronava este oprit pana la finalizarea anchetei", a conchis generalul.

Un avion Antonov 2 al Armatei s-a prabusit luni seara pe aerodromul de la Tuzla. 12 persoane au murit in urma accidentului, 11 in timpul accidentului si o alta la spital. Alte doua persoane sunt ranite. In avion se aflau 14 persoane care participau la o misiune de antrenament a parasutistilor. Sapte dintre militarii decedati in accidentul aviatic apartineau Fortelor Navale si patru militari erau din Fortele Aeriene.

Marcel Ciolacu, după ce a scos Buzăul din Moldova: ”Sunt român, mama era din Tecuci...”
Marcel Ciolacu, după ce a scos Buzăul din Moldova: ”Sunt român, mama era din Tecuci...”
Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a revenit cu precizări după ce a declarat că ”Buzăul nu e în Moldova”. Afirmația a fost făcută în legătură cu autostrada care va lega Moldova de...
Strada surpată la Slănic s-a construit peste o mină. Ciolacu: ”Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?”
Strada surpată la Slănic s-a construit peste o mină. Ciolacu: ”Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?”
Prim-ministrul Marcel Ciolacu a afirmat, întrebat despre situaţia de la Slănic, Prahova, unde o stradă s-a surpat, formându-se un crater de doi metri, că a fost făcut un drum peste o mină....
#accident aviatic Tuzla, #avion prabusit Tuzla morti, #avion prabusit Tuzla ancheta , #avion
Comentarii
Poza Berceanu_Umbrarescu_Basescu
Berceanu_Umbrarescu_Basescu
rank 1