Avion prabusit in Oceanul Indian: Ramasitele, gasite in Golful Bengal?

Autor: Ana Ilie
Miercuri, 30 Aprilie 2014, ora 13:47
9444 citiri
Avion prabusit in Oceanul Indian: Ramasitele, gasite in Golful Bengal?

Guvernul malaezian a confirmat, marti, ca oficialii care ancheteaza disparitia zborului 370 al companiei Malaysia Airlines analizeaza afirmatiile unei companii australiene ce este convinsa ca a localizat un aparat de zbor in Golful Bengal, la mii de kilometri distanta de zona cercetata de o ampla operatiune inetrnationala.

Compania australiana GeoResonance a anuntat, marti, ca a descoperit materiale care ar putea fi ramasite ale avionului, la 160 de kilometri de Bangladesh. Cu ajutorul tehnologiei detinute de companie, au fost scanate vaste zone ale oceanului, in cautarea anumitor metale sau minerale, scrie CBS News.

Tehnologia acestei companii este deseori utilizata pentru a ajuta clientii sa gaseasca depozite de minerale in scopul extragerii acestora, insa GeoResonance a participat si la cautari de vechi vase de razboi sau avioane aflate pe fundul oceanului.

"In timpul cautarii avionului MH370, GeoResonance s-a uitat dupa elementele chimice ce compun un Boeing 777: aluminu, titaniu, cupru, aliaje de otel, reziduuri de kerosen si alte cateva substante. Scopul a fost gasirea locului unde se gasesc toate aceste elemente", a aratat compania.

Pe baza scanarii imaginilor multispectrale realizate la doua zile dupa disparita avionului, din aer, GeoResonance spune ca a gasit "o anomalie intr-un loc din Golful Bengal", unde se gasesc multe din elementele cautate, si dispuse intr-un mod ce aminteste de forma unui aparat de zbor. Comparand cu imagini luate cu cinci zile inainte, a devenit evident ca anomalia a aparut intre data de 5 si 10 martie 2014.

Avion prabusit in Oceanul Indian: Disperare in familiile victimelor

De cealalta parte, Australia a respins, miercuri, afirmatiile unei companii de exploatare marina, potrivit careia obiecte depistate in golful Bengal ar putea apartine avionului Boeing 777 al Malaysia Airlines.

Avionul companiei Malaysia Airlines a decolat din Kuala Lumpur cu 239 de persoane la bord in directia Beijing in 8 martie si a disparut de pe radarele civile din Malaezia la circa 40 de minute dupa decolare. A fost declansata o ampla operatiune de cautare in care sunt implicate 26 de tari.

In pofida mai multor rapoarte privind depistarea de obiecte plutind in Ocean, ce ar putea fi ramasite ale avionului, pana acum operatiunile de cautare nu au scos la iveala nimic concret cu privire la soarta aparatului de zbor Boeing 777.

Cum vrea AUR să facă „Europe Great Again”. „Comisia Europeană urmăreşte să transforme uciderea de copii nenăscuţi într-un drept fundamental european”
Cum vrea AUR să facă „Europe Great Again”. „Comisia Europeană urmăreşte să transforme uciderea de copii nenăscuţi într-un drept fundamental european”
Preşedintele AUR, George Simion, a propus, la Conferinţei Internaţionale „Make Europe Great Again” care a avut loc, sâmbătă, 27 aprilie, la Palatul Parlamentului, ca toate partidele...
George Simion intervine în scandalul „moldovenilor din Buzău”. „Premierul nostru a glumit. Nu este moldovean, probabil este Rrom”
George Simion intervine în scandalul „moldovenilor din Buzău”. „Premierul nostru a glumit. Nu este moldovean, probabil este Rrom”
Preşedintele AUR, George Simion, a declarat sâmbătă, 27 aprilie, la Palatul Parlamentului, la Conferinţa Internaţionale „Make Europe Great Again”, că zilele trecute, premierul Marcel...
#avion disparut Malaezia, #avion disparut , #avion
Comentarii