Avion prabusit in SUA: Directorul Samsung, printre pasageri, cel putin 2 morti (Video)

Sambata, 06 Iulie 2013, ora 22:15
17916 citiri
Avion prabusit in SUA: Directorul Samsung, printre pasageri, cel putin 2 morti (Video)

Un avion Boeing 777 s-a prabusit, sambata, la aterizare, pe aeroportul din San Francisco. Aeronava apartine companiei Asia Airlanes.

Potrivit autoritatilor, multi dintre pasagerii aflati in aeronava care a ars pe aeroport au reusit sa scape pe la iesirile de urgenta, relateaza NBC News.

Totusi, nu se stie deocamdata cati dintre pasageri au scapat. Autoritatea Aviatica Americana anunta ca exista si morti. CNN relateaza ca a fost gasit primul cadavru.

Pe de alta parte, ktvu.com scrie ca cel putin doua persoane au murit si peste 60 de oameni au fost grav raniti.

Avionul se intorcea de la Seul, din Coreea de Sud. La bordul aeronavei se aflau 291 de pasageri si 12 membri ai echipajului. FlightAware arata ca aeronava a zburat 10 ore si 23 de minute.

Avionul a ratat aterizarea atunci cand coada avionului s-a rupt, iar aeronava a luat foc.

Unul dintre supravietuitori a postat un mesaj pe Twitter: "Tocmai ne-am prabusit, coada avionul a fost pur si simplu smulsa".

"S-a auzit un sunet, iar apoi o minge de foc care a venit de sub avion, iar apoi a intrat in derapaj", a povestit si Anthony Castriani, care a vazut avionul aterizand.

Unul dintre sefii Samsung, vicepresedintele executiv David Eun, s-a aflat printre pasageri. Imediat dupa accident, insa, Eun a anuntat pe Twitter ca este in regula, la fel ca mare parte din pasageri, si a postat si o fotografie pe reteaua de socializare.

"Tocmai am aterizat de urgenta pe SFO. Coada s-a rupt. Aproape toata lumea pare in regula. Sunt OK. Pare ireal... Echipele de pompieri si cele medicale ii evacueaza pe cei raniti", a scrie Eun.

Aeroportul a fost inchis, astfel incat autoritatile sa poata interveni pentru stingerea incendiului. Toate zborurile de pe aeroportul din San Francisco au fost anulate.

Din primele informatii, se pare ca aeronava se pregatea de aterizare atunci cand coada avionului s-a rupt si flacarile au cuprins aeronava, fumul gros fiind vizibil de la kilometri distanta.

Dupa aproximativ trei sferturi de ora, incendiul a fost stins. Avionul a fost grav afectat, fiid rupt in trei bucati.

Expertii americani in aviatie contactati de CNN speculeaza ca avionul nu ar fi respectat unghiul de atac necesar la aterizare, lovind solul cu coada. Potrivit acestora, compania este criticata pentru erorile de pilotaj ale angajatilor.

Autoritatile au demarat o ancheta, urmand ca un bilant al victimelor sa fie dat publicitatii in urmatoarele ore.

Specialistii spun ca Boeing 777 este unul dintre cele mai performante aparate de zbor. Potrivit Wikipedia, niciun Boeing 777 nu a fost distrus pana acum in accidente sau incidente - cu exceptia a doua avioane casate.

Nici un pasager sau membru al echipajului nu a fost ucis pana acum in vreun incident, dar a existat un accident fatal la alimentarea cu combustibil a unui avion, cand un membru al echipei de sol a murit intr-un incendiu.

Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Fostul preşedinte Traian Băsescu afirmă că liderii celor două mari partide din România, Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă, nu se pot compara ”ca şi calibru” cu unii dintre predecesorii...
Traian Băsescu, ironii despre liderii PSD și PNL după retragerea finului său, Cătălin Cîrstoiu: ”Sunt și slabi de minte, nu numai slabi politicieni”
Traian Băsescu, ironii despre liderii PSD și PNL după retragerea finului său, Cătălin Cîrstoiu: ”Sunt și slabi de minte, nu numai slabi politicieni”
Fostul preşedinte Traian Băsescu, naşul medicului Cătălin Cîrstoiu, este de părere că alegerea acestuia pentru a candida la Primăria generală a Capitalei cu susţinerea PSD şi PNL...
#avion prabusit SUA, #accident aviatic San Franciso , #avion
Comentarii
Poza Melody_Gardot
Melody_Gardot
rank 5
Sint curioasa daca pilotul era made in china ?
Poza OTTOman
OTTOman
rank 4