Ziare.com

CFR contesta raportul Curtii de Conturi care semnaleaza nereguli

Marti, 10 Ianuarie 2012, ora 17:14

   

CFR contesta raportul Curtii de Conturi care semnaleaza nereguli
CFR contesta raportul Curtii de Conturi, prin care s-au semnalat nereguli in valoare de 212 milioane de lei, si anunta ca a prezentat puncte de vedere argumentate, care demonstreaza ca sunt transparenti si nu au incalcat legea.

Controlul realizat de Curtea de Conturi a fost finalizat in luna iulie 2011, iar in luna august conducerea CFR a contestat sesizarile emise si a transmis clarificarile si justificarea legala a cheltuirii acestor sume, se arata intr-un comunicat remis Ziare.com.

Suma de peste 10.600.000 de euro pentru achizitionarea unor masine grele destinate intretinerii caii ferate a fost facuta legal, respectandu-se procedurile ODA, prevazute in contract, sustin cei de la CFR.

"In concluzie, masinile grele de cale au fost contractate conform listei din Anexa 4, prin respectarea procedurilor ODA, iar platile au fost efectuate integral cu respectarea acelorati proceduri, ceea ce demonstreaza legalitatea utilizarii sumei de 10.655.041,4 euro din imprumut, in acest scop", se arata in comunicat.

Nereguli de 212 milioane de lei la CFR SA

CFR mai precizeaza ca majorarea contractelor prin introducerea in devizele oferta ale constructorilor, la articole generale, a unor cheltuieli destinate consultantului si expertilor CFR nu contravine prevederilor legale sau contractuale mentionate.

CFR, acuzata ca a cheltuit ilegal 13,4 milioane de euro dintr-un credit international

"Ca urmare, afirmatia conform careia s-ar fi depasit suma alocata din imprumut pentru consultanta (in valoare de 2.818.900,10 euro) nu are temei, suma alocata pentru contractele de consultanta aprobate de banca nefiind depasite", se mai arata in comunicat.

I.U.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 726 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
1 comentariu
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Din pacate

Din pacate, din ce in ce mai mult institutii ale statului incearca sa iasa in evidenta. In ziua in care raspunderea nu va fi numai a celor controlati ci si a celor care controleaza, probabil lucrurile se vor mai schimba.

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor