Cod portocaliu de canicula, in weekend, in Bucuresti si 15 judete

Vineri, 24 Iulie 2015, ora 11:09
6548 citiri
Cod portocaliu de canicula, in weekend, in Bucuresti si 15 judete
Foto: Ziare.com

Bucurestiul se va afla, duminica, sub cod portocaliu de canicula, in timp ce alte judete ale tarii se afla sub acest tip de avertizare meteo de vreme extrema atat sambata, cat si duminica.

Astfel, Administratia Nationala de Meteorologie a emis, vineri, un cod portocaliu de canicula valabil, sambata, pentru judetele Bihor, Arad, Timis, Vaslui si Galati, precum si pentru zonele de campie ale judetelor Bacau si Vrancea.

In aceste zone, vor fi temperaturi maxime care se vor situa in jurul valorii de 38 de grade, iar disconfortul termic va fi deosebit de accentuat.

In plus, celelalte judete ale tarii, cu exceptia catorva din centru si nord, se vor afla sub cod galben de canicula.

Foto: ANM

Duminica se extinde codul portocaliu de canicula, fiind vizate judetele Olt, Teleorman, Giurgiu, Ilfov, inclusiv municipiul Bucuresti, Ialomita, Calarasi, Braila, Galati, Vaslui, precum si in zona de campie a judetelor Bacau, Vrancea si Buzau, unde temperaturile maxime vor fi de 38-39 de grade, iar disconfortul termic va fi deosebit de accentuat.

De asemenea, 14 judete din sud, est, sud-est si sud-vest se vor afla sub avertizare cod galben de canicula.

Foto: ANM

De altfel, si vineri, numeroase judete din sudul, estul, vestul si centrul tarii, inclusiv Capitala, se afla sub avertizare cod galben de canicula. La ora 11.00, temperaturile ajungeau deja la 32 de grade Celsius, in sud-vestul tarii, in timp ce in Bucuresti se inregistrau 29 de grade.

F.N.

#cod portocaliu canicula, #canicula Bucuresti, #cod portocaliu canicula Bucuresti, #cod portocaliu Bucuresti, #cod galben canicula , #cod portocaliu