Cod portocaliu de ploi torentiale, vijelii si grindina in sudul tarii. Maxima de 17 grade la Bucuresti

Miercuri, 20 Mai 2020, ora 09:24
7190 citiri
Cod portocaliu de ploi torentiale, vijelii si grindina in sudul tarii. Maxima de 17 grade la Bucuresti
Foto: Arhiva Ziare.com

Administratia Nationala de Meteorologie (ANM) a actualizat, miercuri, o atentionare de tip cod galben si a emis una noua de tip cod portocaliu.

Astfel, codul galben care a intrat in vigoare miercuri, ora 09:00, a fost extins pana joi, 21 mai, ora 06:00. Vor fi vijelii, descarcari electrice, iar vantul se va intensifica.

"In intervalul mentionat, in Oltenia, Banat, Muntenia, Dobrogea si in cea mai mare parte a Transilvaniei si Moldovei vor fi perioade cu instabilitate atmosferica accentuata ce se va manifesta prin frecvente descarcari electrice, vijelii, intensificari ale vantului cu viteze in general de 60...70 km/h, grindina si averse torentiale.

In intervale scurte de timp sau prin acumulare, se vor inregistra cantitati apa ce vor depasi 25...30 l/mp si izolat 40...50 l/mp", potrivit meteorologilor.

ANM a emis si un cod portocaliu, care intra in vigoare miercuri, ora 13:00, si expira joi, 21 mai, ora 06:00.

"In intervalul mentionat, in Oltenia, local in Muntenia, in sudul Banatului si in zona Carpatilor Meridionali, instabilitatea atmosferica va fi accentuata. Vor fi vijelii, grindina, descarcari electrice si va ploua torential, astfel incat, in intervale scurte de timp sau prin acumulare, se vor inregistra cantitati apa ce vor depasi 40...50 l/mp si izolat 60...70 l/mp", transmite ANM.

Sursa: ANM

Vijelii si averse si in Bucuresti

Totodata, ANM a emis si o prognoza speciala pentru Bucuresti.

In intervalul miercuri, ora 10:00 - joi, ora 08:00, cerul va avea innorari mai accentuate spre seara si noaptea, cand vor fi perioade cu instabilitate atmosferica accentuata. Vor exista descarcari electrice, intensificari ale vantului, vijelii si averse ce vor avea si caracter torential.

"In intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitatile de apa vor depasi, in medie, 10...15 l/mp si izolat 25 l/mp. Vor fi conditii de grindina. Temperatura maxima se va situa in jurul valorii de 26 de grade, iar cea minima va fi de 10...11 grade", conform meteorologilor.

De asemenea, joi vremea se raceste brusc, iar temperatura maxima in Capitala va fi de 17 grade Celsius.

"Vremea se va raci accentuat fata de ziua precedenta, astfel incat temperatura maxima se va situa in jurul valorii de 17 grade. Cerul va avea innorari si temporar, mai ales in prima parte a zilei, va mai ploua. Vantul va sufla moderat si cu unele intensificari. Temperatura minima va fi de 9...11 grade", conchide ANM.

Dan Barna acuză: Ciolacu, Ciucă și Iohannis vor "să le spună românilor că nu mai au speranţă"
Dan Barna acuză: Ciolacu, Ciucă și Iohannis vor "să le spună românilor că nu mai au speranţă"
Alianţa Dreapta Unită şi-a lansat vineri, 26 aprilie la Buzău, candidaţii pentru alegerile locale, vicepreşedintele USR Dan Barna formulând cu acest prilej o serie de critici la adresa...
Firea nu mai vrea sa audă de scandalul azilelor groazei: "Nu am de ce să plătesc eu ceva ce nu am greşit"
Firea nu mai vrea sa audă de scandalul azilelor groazei: "Nu am de ce să plătesc eu ceva ce nu am greşit"
Gabriela Firea, candidatul PSD pentru Primăria Generală a Capitalei, reafirmă că nu are nicio vină în scandalul azilurilor, care a devenit anchetă penală. „Nu am de ce să plătesc eu...
#cod galben furtuna, #cod portocaliu furtuna, #ANM cod galben portocaliu , #cod portocaliu