UPDATE Angajata a Curtii de Apel Alba Iulia, testata pozitiv cu noul coronavirus. DSP a demarat ancheta epidemiologica

Autor: N.G.
Luni, 29 Iunie 2020, ora 14:51
3507 citiri
UPDATE Angajata a Curtii de Apel Alba Iulia, testata pozitiv cu noul coronavirus. DSP a demarat ancheta epidemiologica
FOTO: Pixabay.com

UPDATE Potrivit reprezentantilor Curtii de Apel, duminica, 28 iunie 2020, un angajat al institutiei a fost confirmat pozitiv la testul pentru COVID-19 in urma prezentarii la Unitatea de Primiri Urgente din cadrul SJU Alba Iulia cu simptome de viroza respiratorie, care au debutat in cursul zilei de sambata seara.

"Inca din cursul zilei de duminica 28.06.2020 au fost anuntati reprezentantii Directiei de Sanatate Publica Alba iar luni 29.06.2020 a fost declansata ancheta epidemiologica si au fost identificati contactii directi care urmeaza sa fie testati individual. Pentru restul angajatilor instantei va fi realizata testarea de grup prin metoda pooling.

Pana in prezent niciun alt angajat al instantei nu a manifestat simptome de infectare iar colegii contacti directi cu cel mai mare risc de infectare au ramas in autoizolare la domiciliu, urmand sa fie testati individual", se precizeaza in comunicatul transmis de instanta de judecata. Activitatea instantei se desfasoara in continuare in conditii normale.

Stirea initiala: O persoana care lucreaza la Curtea de Apel Alba Iulia a fost testata pozitiv cu noul coronavirus. Este vorba despre o tanara angajata la compartimentul "arhive".

Epiemiologii de la Directia de Sanatate Publica Alba s-au deplasat luni, 29 iunie, la sediul institutiei, unde au demarat o ancheta epidemiologica. Colegii acesteia urmeaza sa fie testati si, cel mai probabil, vor intra in izolare in urmatoarea perioada.

In Alba, s-au inregistrat, in urma testelor efectuate duminica, un numar de patru noi cazuri de infectare cu COVID-19, potrivit datelor transmise luni de catre Directia de Sanatate Publica.

Numarul cazurilor active a ajuns la 30. In total, de la inceputul epidemiei, in judet s-au inregistrat 452 de imbolnaviri. 398 de persoane s-au vindecat si 24 au decedat.

Duminica, in Alba, au fost prelucrate 163 de teste, in laboratorul Spitalului Judetean de Urgenta. Numarul total de teste efectuate in judet a ajuns la 26.841.

Fotbalistul care dă în judecată Pfizer şi BioNTech: ”Durerea este intensă”
Fotbalistul care dă în judecată Pfizer şi BioNTech: ”Durerea este intensă”
Accidentat des, François-Xavier Fumu Tamuzo a decis să îşi încheie cariera de fotbalist la jumătatea lunii aprilie, la doar 29 de ani. Atacantul echipei Laval, format la Auxerre, a decis să...
Milioane de britanici suferă de Covid de lungă durată. Mulți spun că activitatea zilnică le este afectată
Milioane de britanici suferă de Covid de lungă durată. Mulți spun că activitatea zilnică le este afectată
Două milioane de persoane din Anglia şi Scoţia continuă să sufere din cauza simptomelor generate de COVID-19 de lungă durată, iar activităţile zilnice desfăşurate de 381.000 dintre ele...
#covid, #coronavirus, #Curte, #apel, #alba iulia, #ancheta , #coronavirus