Arafat: Pana la primavara sau vara nu vom sta linistiti. Va trebui sa invatam sa traim cu virusul

Duminica, 25 Octombrie 2020, ora 22:18
3007 citiri
Arafat: Pana la primavara sau vara nu vom sta linistiti. Va trebui sa invatam sa traim cu virusul
Raed Arafat, seful DSU. FOTO: ISU

Cel putin pana la primavara sau pana la vara anului viitor nu vom scapa de virusul SARS-CoV-2 si va trebui sa invatam sa traim cu el, a spus, duminica, secretarul de stat, Raed Arafat.

Despre un vaccin pentru populatie, Raed Arafat, a spus, duminica seara, la Antena 3, ca nu se asteapta la vaccinare in masa inaintea lunii februarie sau martie, dar asta numai in conditiile in care vaccinul ar urma sa fie vandut si distribuit la inceputul anului 2021.

"Este o problema de logistica foarte serioasa. Va trebui organizare pe plan mondial si bineinteles (...) cantitatile care vor fi distribuite. Romania, din fericire, face parte dintr-un mecanism european si va beneficia pe baza unui mecanism de achizitie european. Deci nu suntem singuri in aceasta situatie si asta este foarte bine. Ministerul Sanatatii stie exact ce se intampla din minut in minut si, la momentul in care va incepe distribuirea vaccinului, vom fi contactati si bineinteles vom primi partea noastra din fiecare transa care este impartita la nivelul Uniunii Europene", a spus Raed Arafat.

Seful DSU a mai declarat ca oamenii trebuie sa se invete sa traiasca cu virusul, cel putin pana la vara anului viitor: "Din punctul de vedere al modului in care va evolua virusul, eu cred ca cel putin pana la primavara sau vara anului viitor nu vom sta linistiti. Va trebui sa invatam sa traim cu virusul respectand toate regulile pe care multi ne indeamna sa nu le respectam. Daca renuntam la anumite aspecte din viata noastra temporar, fara sa o afectam semnificativ, atunci este posibil sa iesim cu bine cand lucrurile vor reveni la o cvasinormalitate, adica catre primavara - vara".

Fotbalistul care dă în judecată Pfizer şi BioNTech: ”Durerea este intensă”
Fotbalistul care dă în judecată Pfizer şi BioNTech: ”Durerea este intensă”
Accidentat des, François-Xavier Fumu Tamuzo a decis să îşi încheie cariera de fotbalist la jumătatea lunii aprilie, la doar 29 de ani. Atacantul echipei Laval, format la Auxerre, a decis să...
O cubaneză a obținut cel mai bun rezultat al României la Campionatul European
O cubaneză a obținut cel mai bun rezultat al României la Campionatul European
Sportiva română de origine cubaneză Amanda Zuaznabar-Torres s-a clasat pe locul 7 la cat. 63 kg, vineri, la Campionatele Europene de judo de la Zagreb (Croaţia). Amanda Zuaznabar-Torres a...
#coronavirus, #covid, #Arafat, #virus, #vaccin, #epidemie, #pandemie, #Romania , #coronavirus