Cinci orase din judetul Alba, inclusiv Alba-Iulia, si comuna Ciugud intra in carantina

Luni, 16 Noiembrie 2020, ora 08:57
1975 citiri
Cinci orase din judetul Alba, inclusiv Alba-Iulia, si comuna Ciugud intra in carantina
Masca este obligatorie in toata Romania

Comitetul Judetean pentru Situatii de Urgenta Alba a decis sa introduca in carantina orasele Alba Iulia, Sebes, Blaj, Cugir si Abrud, dar si comuna Ciugud, din cauza numarului mare de persoane infectate din aceste comunitati. Masura va intra in vigoare marti, la miezul noptii.

Orasele Alba Iulia, Sebes, Blaj, Cugir, Abrud si comuna Ciugud vor intra in carantina din cauza numarului mare de persoane infectate raportate la mia de locuitori. Masura va intra in vigoare in noaptea de luni spre marti.

Masurile obligatorii pentru toate persoanele care se afla permanent sau tranziteaza zonele mentionate, au fost stabilite prin ordin al sefului Departamentului pentru Situatii de Urgenta, relateaza Mediafax. In interiorul celor sase localitati vor fi limitate deplasarile, vor fi interzise numeroase activitati economice, culturale si va fi necesara declaratia pe propria raspundere.

Va fi strict interzisa intrarea/iesirea din zona carantinata prin alte zone si cai de acces decat cele deschise circulatiei publice de pe drumurile nationale, judetene, comunale si forestiere.

De asemenea, circulatia si stationarea in spatii publice a persoanelor va fi interzisa, cu exceptia motivelor bine justificate, pe baza declaratiei pe proprie raspundere (Anexa), legitimatiei de serviciu sau a adeverintei eliberate de angajator.

Vor fi inchise numeroase activitati economice, mai putin agentii economici care comercializeaza produse alimentare, farmacii, curatatorii, magazinele care comercializeaza hrana pentru animalele de companie precum si cele care comercializeaza produse alimentare, bauturi alcoolice si nealcoolice, in sistem livrare la domiciliu.

Masura va fi in vigoare timp de 14 zile.

COVID-19: "Viata va reveni la normal iarna urmatoare", spune unui din creatorii vaccinului BioNTech/ Pfizer

Fotbalistul care dă în judecată Pfizer şi BioNTech: ”Durerea este intensă”
Fotbalistul care dă în judecată Pfizer şi BioNTech: ”Durerea este intensă”
Accidentat des, François-Xavier Fumu Tamuzo a decis să îşi încheie cariera de fotbalist la jumătatea lunii aprilie, la doar 29 de ani. Atacantul echipei Laval, format la Auxerre, a decis să...
Milioane de britanici suferă de Covid de lungă durată. Mulți spun că activitatea zilnică le este afectată
Milioane de britanici suferă de Covid de lungă durată. Mulți spun că activitatea zilnică le este afectată
Două milioane de persoane din Anglia şi Scoţia continuă să sufere din cauza simptomelor generate de COVID-19 de lungă durată, iar activităţile zilnice desfăşurate de 381.000 dintre ele...
#coronavirus, #covid, #epidemie, #pandemie, #masca, #alba iulia, #carantina , #coronavirus