Liga Studentilor din Iasi: Rectorul Toader a ignorat recomandarile DSP si a generat o bomba epidemiologica cu ceas

Vineri, 27 Martie 2020, ora 17:42
15499 citiri
Liga Studentilor din Iasi: Rectorul Toader a ignorat recomandarile DSP si a generat o bomba epidemiologica cu ceas
Foto: Facebook / Tudorel Toader

Liga Studentilor (LS IASI) atrage atentia opiniei publice asupra "pericolului epidemiologic iminent" de la Universitatea "Alexandru Ioan Cuza" din Iasi, unde, la solicitarea conducerii, studentii ramasi in camine au fost mutati in camere de mai multe persoane, desi unii se aflau in auto-izolare.

"In camerele de camin in care au fost mutati este frig, apa calda nu este furnizata permanent, iar o parte dintre studenti au inceput sa dezvolte simptome usoare, asociate Covid-19. Organizatia solicita de urgenta ca fiecarui student ramas cazat in camine sa i se aloce o camera personala si sa se asigure permanenta apei calde si a agentului termic.

Rectorul Tudorel Toader a ignorat recomandarile Directiei de Sanatate Publica Iasi si a incalcat normele si recomandarile privind combaterea raspandirii coronavirusului pentru 'a face economie' cu cheltuielile de intretine a caminelor, generand astfel o bomba epidemiologica cu ceas", se arata intr-un comunicat al LS Iasi remis Ziare.com.

Studentii se plang ca din momentul in care s-a decis suspendarea cursurilor, universitatea a anuntat si evacuarea caminelor. Cu acordul DSP, LS Iasi a cerut o "decazare graduala" si cu "posibilitatea ca fiecare student care ramane cazat sa fie singur in camera pentru a nu creste riscul raspandirii comunitare a coronavirusului".

"Cu toate acestea, administratorii de camin au batut in usile studentilor, cerand evacuarea lor in cateva ore. Majoritatea studentilor au plecat fara prea multe bagaje (doar strictul necesar), la recomandarea acelorasi administratori, ceea ce ii pune acum in dificultatea de a avea acces la bunurile personale, in special cele necesare continuarii activitatii didactice (caiete, carti etc.).

La mijlocul acestei saptamani conducerea executiva a Universitatii 'Cuza' a luat decizia de a muta toti studentii cazati in caminele UAIC, astfel incat acestia au ajuns sa locuiasca cate patru in camera, contrar normelor si recomandarilor epidemiologice", precizeaza sursa citata.

"Spre deosebire de Universitatea 'Cuza', la Universitatea Tehnica 'Gheorghe Asachi' din Iasi decazarea studentilor din camine s-a facut cu acordul si cu colaborarea tuturor organizatiilor studentesti si a reprezentantilor studentilor, pe o perioada mai lunga de timp, studentii fiind indemnati sa isi ia bagajele si bunurile personale acasa. (...)

Liga Studentilor (LS IASI) solicita conducerii Universitatii 'Cuza' sa ii lase pe studenti sa fie cazati cate unul in camera si sa respecte pe deplin toate normele si recomandarile epidemiologice, mai ales cele legate de igiena spatiilor in comun: toalete si oficii de preparare a hranei, iar apa calda si agentul termic sa fie furnizate constant. Respectul pentru acesti studenti, mai ales in aceasta perioada de stramtorare, este un etalon al integritatii morale al conducerii institutiei", se mai precizeaza, printre altele, in comunicatul citat.

Ramai pe Ziare.com pentru a afla cele mai noi informatii despre evolutia COVID-19: In Romania sunt peste 1.200 de cazuri confirmate, Spania a ajuns in situatie critica.

C.B.

Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Fostul preşedinte Traian Băsescu afirmă că liderii celor două mari partide din România, Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă, nu se pot compara ”ca şi calibru” cu unii dintre predecesorii...
Traian Băsescu, ironii despre liderii PSD și PNL după retragerea finului său, Cătălin Cîrstoiu: ”Sunt și slabi de minte, nu numai slabi politicieni”
Traian Băsescu, ironii despre liderii PSD și PNL după retragerea finului său, Cătălin Cîrstoiu: ”Sunt și slabi de minte, nu numai slabi politicieni”
Fostul preşedinte Traian Băsescu, naşul medicului Cătălin Cîrstoiu, este de părere că alegerea acestuia pentru a candida la Primăria generală a Capitalei cu susţinerea PSD şi PNL...
#studenti Iasi Tudorel Toader coronavirus, #cazare studenti Universitatea Cuza Iasi coronavirus , #coronavirus