Coronavirusul amana simularile pentru Bac si Evaluarea Nationala. Inscrierea la scoala se face doar online si se suspenda after-school-ul

Marti, 10 Martie 2020, ora 17:21
5156 citiri
Coronavirusul amana simularile pentru Bac si Evaluarea Nationala. Inscrierea la scoala se face doar online si se suspenda after-school-ul

Ministerul Educatiei anunta masurile luate in contextul epidemiei de coronavirus. Precizam ca, pana acum, au fost confirmate 25 de cazuri de infectate cu coronavirus pe teritoriul tarii noastre.

Iata cele mai proaspete informatii despre epidemia de coronavirus si masurile luate de autoritati

Monica Anisie, ministrul Educatiei, a organizat marti o videoconferinta cu inspectorii scolari generali si inspectorii scolari generali adjuncti.

Astfel, s-a aprobat "suspendarea cursurilor din toate unitatile de invatamant preuniversitar incepand cu data de 11 martie 2020 pana in data de 22 martie 2020, cu posibilitatea de prelungire in functie de evolutia situatiei", masura fiind una preventiva, care nu are la baza considerente de ordin medical.

De asemenea, simularile pentru Evaluarea Nationala, examenul national de Bacalaureat, dar si diferite probe practice sau diverse concursuri se vor amana pana la o data care va fi comunicata ulterior.

Alte precizari de la Ministerul Educatiei:

- Inscrierea pentru clasa pregatitoare se va realiza in continuare, online, iar validarea inscrierii se va prelungi cu o saptamana, dupa deschiderea scolilor. Totodata, si activitatea de evaluare psihosomatica pentru clasa pregatitoare se va amana pana dupa reluarea cursurilor.

- Consiliile de Administratie ale unitatilor de invatamant vor decide modalitatea legala de recuperare a procesului educational afectat de suspendarea cursurilor in perioada 11-22 martie 2020.

- Ministerul Educatiei incurajeaza realizarea de cursuri-suport pentru elevi, asistate de tehnologie. Chiar daca ele nu inlocuiesc cursurile clasice, acestea au rolul de a mentine comunicarea intre elevi si cadrele didactice.

- Toate activitatile extrascolare sunt anulate pana la o data care va fi comunicata ulterior.

- Activitatile din cadrul programului "Scoala dupa scoala" care functioneaza in unitatile de invatamant de stat sau particulare se vor suspenda in aceasta perioada.

Totodata, "programele de studii privind schimbul de experienta, respectiv stagiile de practica in spitale ale studentilor si cursantilor scolilor postliceale sanitare se suspenda pana pe 31 martie, daca nu au fost incepute anterior datei adoptarii prezentei hotarari (nr. 6/09.03.2020)".

Comunicatul remis Ziare.com mai precizeaza ca Anisie a cerut inspectorilor generali si inspectorilor generali adjuncti sa existe o informare si o comunicare continua intre cadrele didactice, parinti si elevi.

"Este foarte important ca in aceasta perioada in care cursurile sunt suspendate, elevii sa nu se expuna in spatii aglomerate.

Mentionam ca numarul elevilor afectati de suspendarea cursurilor este de aproximativ trei milioane", mai arata sursa citata.

Comitetul National pentru Situatii Speciale de Urgenta (CNSSU) a decis, luni, sa isi asume varianta inchiderii scolilor si gradinitelor timp de o saptamana si jumatate, urmand ca masura sa fie prelungita, daca situatia o va impune.

Decizia se aplica de miercuri, 11 martie, pana in 22 martie, a anuntat premierul Ludovic Orban luni seara.

Elevii stau acasa, dar profesorii nu: FSLI cere ca scolile sa fie complet inchise pentru dezinfectie

Vezi si Informatii esentiale despre COVID-19 pentru fiecare dintre noi: Cum sa te feresti, ce faci daca ai simptome si diferenta majora fata de gripa

Citeste si:
Raed Arafat dă asigurări că testele pentru Covid din școli nu pot fi contaminate la asamblarea kit-urilor
Raed Arafat dă asigurări că testele pentru Covid din școli nu pot fi contaminate la asamblarea kit-urilor
Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, a declarat vineri, 3 decembrie, că nu există riscul contaminării testelor de salivă din școli în momentul în care se...
Raed Arafat, despre posibila sa demitere: ”DSU nu e un om. Dacă deranjează şeful, păstrezi sistemul”
Raed Arafat, despre posibila sa demitere: ”DSU nu e un om. Dacă deranjează şeful, păstrezi sistemul”
Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, a declarat vineri, 3 decembrie, că atribuțiile instituției pe care o conduce sunt stabilite prin lege. Medicul a subliniat că...