Sectii ale unui centru privat de tratare a cancerului, inchise temporar dupa ce au aparut cazuri de COVID-19

Vineri, 31 Iulie 2020, ora 21:05
2444 citiri
Sectii ale unui centru privat de tratare a cancerului, inchise temporar dupa ce au aparut cazuri de COVID-19
Foto: Facebook / OncoGen

Doua sectii ale Centrului privat de tratare a cancerului OncoHelp din Timisoara au fost inchise temporar, de vineri pana miercuri, dupa ce au fost depistate pozitiv la COVID-19 un numar de 13 persoane, in urma testarilor.

Conducerea centrului a luat masuri ferme pentru stingerea focarului, in ultimele 10 zile fiind dispusa testarea si retestarea extinsa a intregului personal, printr-un total cumulat de 280 de testari, arata un comunicat al OncoHelp remis, vineri, AGERPRES.

"In urma acestei testari extinse au fost identificati inca trei angajati infectati, respectiv un tehnician de radiologie, o infirmiera si un ingrijitor de curatenie. In consecinta, in stransa colaborare cu conducerea Directiei de Sanatate Publica Timis, conducerea Centrului de Oncologie OncoHelp Timisoara a luat o serie de masuri ferme si stricte, pentru a se asigura ca acest focar va fi stins definitiv", mentioneaza OncoHelp.

Astfel, s-a hotarat inchiderea temporara, pana miercuri, a sectiilor de Oncologie Medicala si de Hematologie, realizandu-se reprogramarea pacientilor pentru tratamentele oncologice pentru perioada imediat urmatoare redeschiderii celor doua sectii. Totodata, se reduce activitatea in ambulatoriul de specialitate, acesta functionand doar pentru strictul necesar. In acest interval, se realizeaza dezinfectia terminala a celor doua sectii, atat pentru spitalizare continua, cat si pentru spitalizare de zi.

Concomitent, are loc monitorizarea continua a starii de sanatate a personalului medical ai auxiliar al intregului Centru de Oncologie OncoHelp Timisoara si reinstruirea intregului personal referitor la masurile de preventie a infectiei cu SARS-CoV-2, atat in mediul spitalicesc, cat si in viata cotidiana in comunitate.

In aceasta perioada Laboratorul de Radioterapie si Sectia de ingrijiri paliative din cadrul Centrului de Oncologie OncoHelp Timisoara isi vor continua activitatea, focarul existent fiind complet izolat de aceste sectii. Cu toate acestea, si aici se vor respecta strict masurile de preventie necesare.

"Conducerea Asociatiei OncoHelp Timisoara, reprezentata de presedintele conf. univ. dr. Serban Negru, si manager dr. Valeriu Boruga, isi exprima regretul si doreste sa asigure pacientii si familiile acestora ca realizeaza tot ceea ce este posibil pentru stingerea focarului de COVID-19 existent, si solicita intelegerea lor pentru respectarea tuturor masurilor impuse, luate pentru siguranta lor si a personalului medical", precizeaza comunicatul.

Directia de Sanatate Publica Timis a anuntat, vineri, ca la nivelul judetului sunt active 10 focare de COVID-19, toate fiind sub supraveghere. Astfel, la unitatea de procesare a carnii Timisoara sunt 215 cazuri, la un spital privat sase, Spitalul de Psihiatrie Gataia a ramas la 12 cazuri, o fabrica din Sannicolau Mare are trei cazuri, in comuna Gottlob sunt 11 cazuri, OncoHelp cu 13 cazuri, o alta firma, din Lugoj, are 5 cazuri, Sectia de Obstretica Ginecologie a Spitalului Municipal Timisoara mentine patru cazuri, nou aparut astazi fiind un centru pentru ingrijirea minorilor din Timisoara, cu trei cazuri. In orasul carantinat de duminica, Faget, sunt 55 de cazuri.

Regele Charles al III-lea își reia activităţile publice. Prima vizită va fi chiar la un centru de combatere a cancerului
Regele Charles al III-lea își reia activităţile publice. Prima vizită va fi chiar la un centru de combatere a cancerului
Începând de marți, 30 aprilie, Regele Charles al III-lea se întoarce la muncă. El își va relua activităţile publice, medicii săi considerând "foarte încurajatoare" evoluţia stării...
Fotbalistul care dă în judecată Pfizer şi BioNTech: ”Durerea este intensă”
Fotbalistul care dă în judecată Pfizer şi BioNTech: ”Durerea este intensă”
Accidentat des, François-Xavier Fumu Tamuzo a decis să îşi încheie cariera de fotbalist la jumătatea lunii aprilie, la doar 29 de ani. Atacantul echipei Laval, format la Auxerre, a decis să...
#OncoGen, #cancer, #centru tratare cancer, #coronavirus, #covid , #coronavirus