Ziare.com

DIICOT anunta Guvernul ca ii blocheaza activitatea: Banii din buget nu le ajung nici de utilitati, nici de anchete

Joi, 07 Februarie 2019, ora 10:53

   

DIICOT anunta Guvernul ca ii blocheaza activitatea: Banii din buget nu le ajung nici de utilitati, nici de anchete
Directia de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT) critica proiectul de buget pentru anul 2019 si atrage atentia ca fondurile alocate pun in pericol finalizarea cauzelor penale aflate in curs si asigura functionarea institutiei pentru 6 luni.

"Fondurile alocate in proiectul curent de buget nu permit desfasurarea in conditii optime a activitatii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism si pun in pericol finalizarea cauzelor penale aflate in curs.

In proiectul de buget pe anul 2019 la Titlul II "Bunuri si servicii" publicat pe site-ul Ministerului Finantelor Publice, suma alocata pentru D.I.I.C.O.T. este in cuantum de 14.500.000 lei, din care 2.000.000 lei reprezinta fondul de flagrant, conform art. 20 din OUG 78/2016, suma ce nu poate fi utilizata pentru plati de bunuri si servicii.

Avand in vedere faptul ca pentru buna desfasurare a activitatii D.I.I.C.O.T. sunt necesare credite bugetare in suma de aproximativ 1.500.000 - 1.600.000 lei/luna, rezulta faptul ca, intr-un an, sunt necesare credite in suma de 18.000.000 - 19.000.000lei.

Mentionam ca, la data de 31.01.2019, D.I.I.C.O.T. inregistreaza debite in suma de 3.595.374,59 lei, astfel ca, dupa achitarea acestora, creditele ramase vor asigura functionarea institutiei pentru o perioada de cel mult 6 luni", transmite DIICOT, joi, intr-un comunicat de presa.

De asemenea, sursa citata precizeaza ca datorii semnificative se inregistreaza si la plata serviciilor postale, de telefonie fixa si mobila, servicii de curatenie, service-uri auto si intretinerea si functionarea echipamentelor.

In plus, pentru a nu fi debransate de la utilitati, unele sedii DIICOT si-au achitat datoriile datorita personalului, care a scos bani din propriul buzunar.

"Un alt aspect pe care il aducem in atentie este acela ca societatile care furnizeaza utilitati (energie electrica, gaze naturale, apa, canal si salubrizare) au emis somatii pentru debransare de la aceste utilitati, in conditiile in care activitatea D.I.I.C.O.T. se defasoara in 42 de locatii.

Pentru a nu fi debransate de la utilitati, la unele dintre sedii, datoriile au fost achitate de catre personalul angajat, din fonduri proprii, iar in unele cazuri, tot din fonduri proprii s-au achizitionat materiale necesare desfasurarii activitatii", explica institutia.

Totodata, DIICOT mai subliniaza ca o alta cauza care conduce la blocarea activitatii institutiei o reprezinta faptul ca, pana la data de 06.02.2019, nu au fost efectuate deschiderile de credite pentru luna ianuarie, desi institutia a transmis numeroase solicitari atat ordonatorului principal de credite, cat si Ministerului Finantelor Publice.

De asemenea, sumele prevazute in buget nu sunt necesare pentru a asigura salariile celor 50 de politisti judiciari.

"Ca si consecinta, institutia se afla in imposibilitatea achitarii la timp a facturilor curente, precum si a celor restante.

Totodata, creditele cuprinse in proiectul de buget pe anul 2019 la Titlul I "Cheltuieli de personal" si Titlul II "Bunuri si servicii" nu cuprind sumele necesare pentru asigurarea salariilor si a dotarilor cu mijloacele necesare desfasurarii activitatii celor 50 de politisti judiciari prevazuti la art. 18 alin 1 din OUG 78/2016, aprobata prin Legea 120/2018.

Precizam ca, incadrarea in structura D.I.I.C.O.T. a acestor politisti este necesara si utila din perspectiva asigurarii deplinei functionari operationale a institutiei si pentru o aparare sociala eficienta impotriva unor fenomene infractionale grave si chiar flagelare sub anumite aspecte (spre exemplu, traficul si consumul ilicit de droguri, traficul de substante psihoactive si traficul de precursori) ", mai arata documentul.

Vezi si Buget 2019: Guvernul taie bani de la DNA si DIICOT
Urmareste Ziare.com pe Facebook  si pe Instagram  Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 3224 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
9 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Pucarisul la FF

Cum sa aloce bani la DIICOT puscariasul la ff Dracknea-PSD?
Daca aloca ajunge puscarias la zi!!!
La fel serviciile de informatii,... lasate si ele fara bani.

 

bre Orlando, ia mai dati voi niste pensii speciale lui Todirel, CCR!

bre Orlando, ia mai mariti voi salariile parlamentarilor, primarilor, politrucilor, interlopilor din guvern...Daca dadeati legea lustratiei in 89 si era taxa progresiva pe venit si salarii, azi era un buget in exces si sosele ca ciupercile...teroristu criminal kgb-ist evreu tigan Ilici a cangrenat tara de coruptie si analfabetism!

 

bre, ce misto...asta e din cauza lui Isarescu si a guvernarii Ciolos

bre, psd-alde mai are 2 ani de guvernat...ce circoteca!...bre. ia folositi voi banii nerambursabili ai UE pt salarii, pensii speciale nesimtite...Va invata Valcov si Dragnea cum se face...Alo, Dragnea-Valcov mai sunteti inca in tara? n-ati fugit inca in Madagascar, Brazilia???

 

bre, ia mai mariti voi taxele ca romanii inca mai pot duce taxe...

sa va invete austriecii de la OMV, Schwaihofer sau ersteBank cum se jefuieste romanul de rind si romanika???...ia mariti taxele la cer!...dati bice votacilor!

 

Ce inseamna DIICOT asta?

Directia de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizată si Terorism?

Hai, mai lasati-ne cu lupta impotriva criminalitatii organizate si terorismului, guvernul are alte prioritati. De exmplu, vitamina D pentru tot poporul.

 

Interesant

Parca-i vad pe dublul condamnat penal Dragnea si haita lui de borfasi : Ce tupeu pe astia ! Auzi la ei, anchete ! Unde se trezesc astia ?

 

"DIICOT anunta Guvernul ca ii blocheaza activitatea". Sper ca DIICOT

sa mai aiba suficienti bani pentru a finaliza dosarul de inalta tradare al lui dracnea si dancila. Daca au probleme de bani, nu au decat sa spuna asta public. Diaspora poate face o cheta :)

 

Bate-te peste gura!

Vezi sa nu fie invers. Nu vad astia un ban, pana nu-i fac dosar de inalta tradare lui Iohannis. Asta a fost directiva flausatului inainte de a pleca in concediu. Pana nu se achita DIICOT de sarcina asta, nu pupa un ban. Cum se vor achita, la rectificare vor primi triplu, drept recompensa. Asa e guvernata tara, numai slugile sunt recompensate, restul, cu botul pe labe, sa faca foamea, pana se invata minte sa linga slapii lui Daddy si sa-i suga ciorapii...

Cand vor intelege romanii scopul final al infractorului dragnev?

Acesta este de a transforma Romania intr'o jungla a criminalilor lasati liberi pe strazi!
In acest fel infractiunile comise de el vor apare ca acte ...de inger!Teo

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor