Un nou caz de spaga pentru permise auto: Cat mai costa sa-ti iei carnetul de sofer

Miercuri, 17 August 2016, ora 12:39
5681 citiri
Un nou caz de spaga pentru permise auto: Cat mai costa sa-ti iei carnetul de sofer
Foto: Arhiva Ziare.com

Fenomenul spagii date pentru obtinerea permisului auto nu e nici pe departe eradicat. Constant apar noi cazuri, cum este cel al sefului Serviciului de Permise Giurgiu, care a fost pus sub control judiciar intr-un dosar in care este suspectat ca a ajutat mai multe persoane sa promoveze proba practica a examenului auto.

Mihail Predescu este acuzat de luare de mita si de trafic de influenta.

"In perioada 5 noiembrie 2015 - 14 decembrie 2015, inculpatul Predescu Mihail a acceptat promisiuni de bani sau de alte foloase de la un instructor auto (denuntator), astfel incat sa faciliteze promovarea probei practice a examenului auto pentru cinci persoane si a intervenit sau a lasat sa se inteleaga ca va interveni in acest scop la politistii examinatori din subordine.

La data de 22 decembrie 2015, inculpatul Predescu Mihail a primit suma de 300 de euro, prin intermediul instructorului auto, pentru promovarea a trei dintre cele cinci persoane", se arata intr-un comunicat al DNA.

Anchetatorii mai spun ca, in iulie 2016, Predescu a promis altor doua persoane ca le va ajuta sa treaca proba practica a examenului auto.

"Inculpatul Predescu Mihail a acceptat promisiunea primirii unor foloase pentru facilitarea promovarii altor doua persoane la proba practica a examenului pentru obtinerea permisului de conducere, lasand sa se inteleaga ca va interveni pe langa alti examinatori, subordonati ai sai, in acest scop. La data de 16 august 2016, inculpatul a primit suma de 1.800 lei prin intermediul aceluiasi instructor auto", se arata in comunicatul DNA.

Cazuri similare s-au mai inregistrat si in alte judete, printre care Teleorman si Arges.

Din probele procurorilor reiese ca Mihail Predescu ar fi luat mita si de la candidatii pe care i-a examinat el insusi.

"In perioada august - septembrie 2015, inculpatul Predescu Mihail, in calitate de examinator, a acceptat promisiuni de bani pentru a facilita promovarea probei practice a examenului auto pentru doua persoane, iar pentru acest serviciu, in luna decembrie 2015, a beneficiat de bunuri si de servicii patrimoniale din partea instructorului in valoare de aproximativ 900 de lei", mai sustin procurorii.

Marcel Ciolacu, după ce a scos Buzăul din Moldova: ”Sunt român, mama era din Tecuci...”
Marcel Ciolacu, după ce a scos Buzăul din Moldova: ”Sunt român, mama era din Tecuci...”
Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a revenit cu precizări după ce a declarat că ”Buzăul nu e în Moldova”. Afirmația a fost făcută în legătură cu autostrada care va lega Moldova de...
Strada surpată la Slănic s-a construit peste o mină. Ciolacu: ”Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?”
Strada surpată la Slănic s-a construit peste o mină. Ciolacu: ”Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?”
Prim-ministrul Marcel Ciolacu a afirmat, întrebat despre situaţia de la Slănic, Prahova, unde o stradă s-a surpat, formându-se un crater de doi metri, că a fost făcut un drum peste o mină....
#sef permise Giurgiu control Judiciar , #DNA