Compania de Autostrazi, datoare vanduta la 365 de firme

Miercuri, 14 Aprilie 2010, ora 23:46
1029 citiri
Compania de Autostrazi, datoare vanduta la 365 de firme
Foto: Capital

Compania de Autostrazi datoreaza mai bine de 1,7 miliarde de lei catre 365 de societati. Una dintre acestea, cea a lui Dorinel Umbrarescu, are de recuperat nu mai putin de 580,8 milioane lei.

Firma lui Umbrarescu lucreaza, impreuna cu Pa & Co International a lui Costel Casuneanu, Euroconstruct Trading '98 a lui Dan Besciu si Com-Axa, la constructia autostrazii Bucuresti-Ploiesti, care ar trebui sa fie gata in acest an, relateaza Adevarul.

Pe lista firmelor catre care Compania de Autostrazi condusa de Dorina Tiron are datorii se afla si constructorul Autostrazii Transilvania. Americanii de la Bechtel au de recuperat de la CNADNR 244.328.621 milioane de lei.

Spaniolii de la FCC Construcction ocupa locul trei in topul firmelor care au de incasat bani de la CNADNR. Compania, care lucreaza si la modernizarea centurii de nord a Capitalei, are de recuperat peste 122,6 milioane de lei de la CNADNR.

Facturi nedecontate in valoare de peste 118 milioane de lei au de recuperat si francezii de la Colas, care si-au adjudecat lucrarile de constructie a tronsonului Cernavoda-Medgidia, parte a Autostrazii Soarelui, proiect in valoare de circa 224 milioane de euro.

CNADNR mai are de platit sume importante de bani si catre compania ForConCID Ramnicu Valcea, respectiv 77.932.268 milioane de lei.

Cea mai mica datorie a Companiei de Autostrazi: 3,95 lei

Pe langa datoriile de ordinului milioanelor de lei, CNADNR se poate lauda si cu restante la plata in valoare de cativa lei. Astfel, cea mia mica datorie a companiei este catre o firma din Iasi, ICAR SRL: 3,95 de lei.

Sume asemanatoare are de platit Compania condusa de Dorina Tiron si catre Primaria Rupea, 24 de lei, PIM SRL Iasi, 27 de lei, Compania Apa Oltenia, 55 de lei si Directia Judeteana de Drumuri si Poduri Suceava, 57 de lei.

Se aloca fonduri la jumatatea necesarului Companiei

Oficialii Companiei de Austostrazi se plang ca fata de banii solicitati pentru plata datoriilor s-au aprobat sume mult mai mici.

"Fata de propunerea CNADNR S.A de a se aloca in trimestrui I al acestui an suma de 2,668.965.000 lei, prevederea bugetara aprobata a afost de 1.293.468.000 lei, adica 48% din aloarea solicitata. Pentru trimestrul II al 2010, fata de propunerea CNADNR S.A de a se aloca 1.528.995.000 lei, a fost aprobata suma de 1.328.987.000 lei", se arata intr-o nota trimisa cotidianului.

Datele prezentate de CNADNR vizeaza situatia datoriilor companiei la 29 martie 2010. Alocarile de sume de bani de la inceputul lunii aprilie a redus datoriile CNADNR cu circa 11,8 milioane de lei.

Cum vrea AUR să facă „Europe Great Again”. „Comisia Europeană urmăreşte să transforme uciderea de copii nenăscuţi într-un drept fundamental european”
Cum vrea AUR să facă „Europe Great Again”. „Comisia Europeană urmăreşte să transforme uciderea de copii nenăscuţi într-un drept fundamental european”
Preşedintele AUR, George Simion, a propus, la Conferinţei Internaţionale „Make Europe Great Again” care a avut loc, sâmbătă, 27 aprilie, la Palatul Parlamentului, ca toate partidele...
George Simion intervine în scandalul „moldovenilor din Buzău”. „Premierul nostru a glumit. Nu este moldovean, probabil este Rrom”
George Simion intervine în scandalul „moldovenilor din Buzău”. „Premierul nostru a glumit. Nu este moldovean, probabil este Rrom”
Preşedintele AUR, George Simion, a declarat sâmbătă, 27 aprilie, la Palatul Parlamentului, la Conferinţa Internaţionale „Make Europe Great Again”, că zilele trecute, premierul Marcel...
#datorii CNADNR, #recuperare datorii CNADNR, #fonduri alocate CNADNR, #CNADNR Bechtel , #drumuri