Actorul Ion Lucian, internat la Spitalul de Urgenta Floreasca

Duminica, 11 Martie 2012, ora 20:57
2924 citiri
Actorul Ion Lucian, internat la Spitalul de Urgenta Floreasca
Foto: realitatea.net

Actorul Ion Lucian, directorul Teatrului Excelsior, in varsta de 88 de ani, a fost internat, duminica, la Spitalul de Urgenta Floreasca, din Capitala, cu suspiciune de bronhopneumonie si anemie.

Potrivit surselor citate, medicul de familie al actorului Ion Lucian a chemat ambulanta la locuinta acestuia, de unde a fost dus la Spitalul de Urgenta Floreasca, informeaza agentia Mediafax.

Ion Lucian a fost internat cu suspiciunea de bronhopneumonie si anemie, urmand sa fie supus unor investigatii amanuntite, au precizat sursele citate.

Actorul Ion Lucian a fost internat de urgenta - 2010

Actorul a mai ajuns de urgenta la spital si in ianuarie 2010, cand i s-a facut rau pe scena, in timpul piesei "Comedie rosie", de la Teatrul National, dar si in 2008, cand a fost internat pentru investigatii la Spitalul Elias din Capitala, in urma unor probleme la stomac.

O viata dedicata teatrului

Directorul si fondatorul Teatrului Excelsior, Ion Lucian, s-a nascut pe 22 aprilie 1924, in Bucuresti si a absolvit Academia regala de teatru si muzica din Bucuresti in 1945.

La 18 ani a jucat pe scena Teatrului National din Bucuresti, apoi, din 1945 pana in 1947, a fost angajat al Teatrului de Opereta Alhambra. La Teatrul Municipal Bucuresti (actualul Teatru Bulandra) a jucat in perioadele 1947 - 1952 si 1956 - 1960. Pe scena Teatrului Nottara a urcat in 1952, pentru ca mai tarziu sa devina actorul Teatrului de Comedie (1960 - 1964; 1972 - 1990).

Fondator si director (1964 - 1972) al Teatrului pentru Copii "Ion Creanga" si al Teatrului Excelsior din Bucuresti (din 1990), Ion Lucian a fost profesor universitar la Institutul de Teatru si Film (1952 - 1956), iar intre 1998 si 2000 a predat la Universitatea Hyperion din Capitala.

Pe 4 mai 2011 a fost inaugurat, in prezenta directorului Ion Lucian, noul sediu al Teatrului Excelsior din Bucuresti, una dintre sali purtand chiar numele marelui actor, care a luptat pentru deschiderea acestei institutii de cultura.

Ion Lucian a realizat o piesa proprie dedicata copiilor - "Cocoselul neascultator", montata la teatre din Paris, Caen, Rennes (Franta), Montreal (Canada), Bruxelles (Belgia).

PSD, după trimiterea lui Clotilde Armand în judecată: ”Nicuşor Dan să aleagă dacă merge cu penalii în campanie”
PSD, după trimiterea lui Clotilde Armand în judecată: ”Nicuşor Dan să aleagă dacă merge cu penalii în campanie”
Social-democraţii consideră că, după trimiterea în judecată a inculpatei Clotilde Armand, candidatul pentru Primăria Generală Nicuşor Dan are obligaţia morală să îşi clarifice...
Dan Barna acuză: Ciolacu, Ciucă și Iohannis vor "să le spună românilor că nu mai au speranţă"
Dan Barna acuză: Ciolacu, Ciucă și Iohannis vor "să le spună românilor că nu mai au speranţă"
Alianţa Dreapta Unită şi-a lansat vineri, 26 aprilie la Buzău, candidaţii pentru alegerile locale, vicepreşedintele USR Dan Barna formulând cu acest prilej o serie de critici la adresa...
#Ion Lucian spital, #Ion Lucian internat Floreasca, #Ion Lucian pneumonie , #eveniment