Masuri de redeschidere a scolilor in Italia. Investitii de peste 1 miliard de euro in educatie

Sambata, 01 August 2020, ora 14:16
5535 citiri
Masuri de redeschidere a scolilor in Italia. Investitii de peste 1 miliard de euro in educatie
Foto Pixabay.com

Italia a decis sa redeschisa scolile incepand cu data de 14 septembrie. Pentru acest lucru, se vor face investitii de peste 1 miliard de euro.

Guvernul italian a prezentat un prim ghid privind redeschiderea scolilor, in urma consultarilor cu toate partile implicate, pe 26 iunie, prezinta edupedu.ro

Atunci, ministrul Educatiei, Lucia Azzolina, anunta ca se pregateau investitii de 1 miliard de euro pentru cresterea numarului de profesori, dar si fonduri pentru extinderea spatiilor de invatamant si alte masuri. Tot atunci, ministerul anunta:

-ore remediale incepand din 1 septembrie si inceperea noului an scolar, cu elevi la clasa, din 14 septembrie

- masuri sanitare in toate institutiile de invatamant, pentru care fusera deja alocati 331 milioane de euro

- un sistem centralizat de identificare si repartizare, alaturi de autoritatile locale, a zonelor ce pot fi folosite pentru extinderea spatiului de invatare, asa incat sa fie respectate regulile de distantare.

- reguli speciale pentru laboratoare si invatare in grupuri restranse

- prioritate pentru copiii cu dizabilitati

- un sistem integrat de invatare la distanta si invatare la clasa, in mod completementar, in licee.

Dupa o perioada de tacere, autoritatile au anuntat saptamana aceasta o serie de masuri concrete pentru mai multe zone de actiune, invocand nevoia de urgenta pentru actiune, inaintea datei de 14 septembrie. Intre altele:

Miercuri, ministerul a prezentat sindicatelor o ordonanta referitoare la alocarea de fonduri pentru suplimentarea numarului de cadre didactice in anul 2020-2021. 1 miliard de euro vor fi impartiti, in acest sens, intre autoritatile regionale din invatamant, spre a fi alocati dupa nevoile locale, dupa doua criterii: numarul de elevi existent la nivel local si cererile de finantare facute de scoli.

David Popovici s-a lăsat de școală la 19 ani. Care e motivul
David Popovici s-a lăsat de școală la 19 ani. Care e motivul
Înotătorul român David Popovici (19 ani) a luat o decizie radicală privitoare la studiile sale, renunțând la facultate după mai puțin de un an. Conform Fanatik.ro, David Popovici și-a...
Tot mai multe orașe din Italia s-au săturat de supraaglomerare. Măsurile anunțate în zone turistice îndrăgite de români
Tot mai multe orașe din Italia s-au săturat de supraaglomerare. Măsurile anunțate în zone turistice îndrăgite de români
Veneţia a devenit joi primul oraş din lume care a introdus un sistem de plată pentru vizitatori în cadrul unui experiment menit să descurajeze turiştii să sosească în perioadele de vârf,...
#scoala, #Italia, #educatie , #eveniment