200 de angajati de la Interne au si pensie si salariu

Miercuri, 07 Ianuarie 2009, ora 16:01
3931 citiri
200 de angajati de la Interne au si pensie si salariu
Foto: Realitatea TV

Peste 200 de persoane angajate in structurile Ministerului Administratiei si Internelor primesc si pensie si salariu.

Printre ele se afla nume grele,precum seful DGIPI,chestorul Petru Albu sau secretarul general al ministerului,Pandelea Pelmus, doar ministrul Gabriel Oprea returnand deocamdata suma acordata la trecerea sa in rezerva.

208 angajati care primesc pensie de la stat activeaza in structurile subordonate Ministerului Administratiei si Internelor si majoritatea sunt specialisti pe anumite domenii ori in functii de conducere.

Liviu Butunoiu, presedintele Sindicatului National al Politistilor si Personalului Contractual din Ministerul Internelor, a declarat, miercuri, pentru NewsIn, ca nu are decat doi membri in aceasta situatie, care inca nu s-au decis, dar in cazul in care vor dori sa actioneze statul in justitie le va sta alaturi.

Liviu Butunoiu a mai spus si ca cei mai multi angajati sunt specialisti si ca retragerea acestora va avea afecta sistemul din care fac parte. Mai mult, liderul sindical a apreciat ca cei care vor alege salariul vor munci cel putin un an de zile pentru a recupera suma returnata la bugetul de stat.

Echipa aparatului central al Ministerului Administratiei si Internelor are in componenta peste 30 de ofiteri si subofiteri care urmeaza sa decida.

Asadar, intre persoanele cu functii de conducere din MAI care trebuie sa aleaga intre pensie si salariu se numara chestorul de politie Pandelea Pelmus, secretar general al ministerului, care, potrivit declaratie de avere din 2008, a castigat, in 2007, peste 100.000 de lei: 64.800 din salariu si 42.000 de lei din pensie.

Actualul adjunct al sau, chestorul Alexandru Mircea, secretar general adjunct, a incasat, in 2007, aproape 160.000 de lei din salariu si venituri din pensii, plus alti 130.000 de lei ca salarii compensatorii.

Si seful Directiei Generale de Informatii si Protectie Interna din MAI intra sub incidenta ordonantei. Potrivit ultimei declaratii de avere, chestorul Petru Albu a incasat, in 2007, de la minister, 82.400 de lei, plus venituri din pensii de 50.400 de lei.

Pana acum, doar ministrul administratiei si internelor, Gabriel Oprea, a semnat cererea de suspendare a pensiei sale militare si a returnat la bugetul de stat suma de 924.017.462 de lei vechi.

Potrivit unor surse, la Directia Generala de Informatii si Protectie Interna exista inca cinci persoane in aceasta situatie, pe langa chestorul Petru Albu, directorul acestei structuri.

De asemenea, la Academia de Politie "Alexandru Ioan Cuza" predau multi profesori pensionari.

Jandarmeria Romana va ramane fara frizer, cizmar si zidari, acestia fiind pensionari, fosti maistri militari in cadrul Ministerului Apararii.

La fel si la Inspectoratul General al Politiei Romane, potrivit lui Gheorghi Plai, interimar la comanda unitatii, opt oameni, patru din tara, patru din aparatul central.Politia Capitalei ar putea ramane fara croitor, acesta fiind pensionar.

Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta a inregistrat prima demisie in acest sens, o femeie din cadrul structurii de prevenire. Aici mai exista doar o persoana ce trebuie sa aleaga intre salariu si pensie.

In cadrul Agentiei Nationale Antidrog isi desfasoara activitatea 11 persoane care primesc si pensie si care au anuntat conducerea ca vor sa beneficieze in continuare de acesta.

Inspectoratul General al Politiei de Frontiera va trebui sa organizeze concurs pentru instalatori si personal la Muzeul Giurgiu, daca cei sase pensionari angajati pe aceste functii vor alege sa renunte la salariu.

Cum se votează cu urna mobilă. BEC a stabilit regulile pentru alegeri
Cum se votează cu urna mobilă. BEC a stabilit regulile pentru alegeri
Biroul Electoral Central a stabilit, vineri, 26 aprilie, măsurile pentru exercitarea dreptului de vot prin intermediul urnei speciale la alegerile din data de 9 iunie, menţionând, între altele,...
Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Fostul preşedinte Traian Băsescu afirmă că liderii celor două mari partide din România, Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă, nu se pot compara ”ca şi calibru” cu unii dintre predecesorii...
#200 angajati MAI , #frauda