A platit 150.000 de euro unei "ghicitoare"

Miercuri, 28 Ianuarie 2009, ora 16:30
3166 citiri
A platit 150.000 de euro unei "ghicitoare"
Foto: Monitorul de Suceava

Din naivitate si disperare, o tanara suceveanca a ramas fara 150.000 de euro dupa ce i-a trimis unei escroace care i-a spus ca are puteri supranaturale si poate sa ii vindece tatal ramas infirm in urma unui accident rutier.

Aceasta a cazut victima unei femei din Buzau care s-a dat drept o persoana cu puteri supranaturale si a convins-o ca ii poate vindeca tatal, informeaza Monitorul de Suceava.

Femeia, in varsta de 28 de ani, este mama a doi copii, si locuieste intr-o comuna din apropierea municipiului Radauti. Aceasta a povestit ca in urma unei intalniri cu "clarvazatoarea" s-a lasat convinsa sa ii trimita sume mari de bani femeii care pretindea ca are puteri supranaturale.

Dorind sa isi insanatoseasca tatal care a fost implicat intr-un accident rutier si a fost grav accidentat, femeia a platit sume mari de bani. Escroaca isi racola clientii prin intermediul anunturilor pe care le posta la rubrica de anunturi din ziarele locale.

"Dragi cititori ai ziarului, va anuntam pentru prima oara venirea unei adevarate clarvazatoare si cititoare de stele si verbal, dar si telefonic, pentru cei care nu pot merge la domnia sa. Doamna Marusia este de origine ucraineana. (...) Ea dezleaga farmece si blesteme, cununii, vindeca impotenta, epilepsia, pierderea memoriei si alte cazuri ce depind de mana sa", este o parte a mesajului femeii aparut la mica publicitate. Suceveanca a crezut anuntul si i-a trimis sume consistente de bani prin posta dupa ce i-a spus ca poate sa ii vindece tatal.

In total, numai prin Posta Romana, in perioada 6 ianuarie 2006 - 28 iulie 2007, in conturile femeii din Buzau au intrat mai bine de 5 miliarde de lei vechi. O suma mai mica a fost trimisa printr-o societate privata de transport bani si valori, in total fiind vorba de 160-170.000 de euro. Clarvazatoarea din Buzau ii promitea ca ii va returna banii dupa ce ii va vindeca tatal.

Femeia a fost in audienta la unul din sefii Politiei municipiului Radauti. Si-a spus povestea si a aratat hartiile care dovedeau ca a virat suma spre o femeie din Buzau. A fost invitata sa revina la Politie si sa depuna o plangere, inca nu a mai facut-o.

Politistii sunt de parere ca femeia a renuntat la plangere deoarece are ceva probleme cu legea, avand de achitat niste datorii catre parteneri de afaceri, si a evitat sa mai intre in contact cu Politia. Pagubita spune ca s-a convins ca politia nu o poate ajuta in nici un fel si atunci a incercat sa-si recupereze banii cu ajutorul unor recuperatori.

In momentul de fata, tanara nu are de gand sa apeleze la calea legala. Este convinsa ca nu are cum recupera banii, iar perspectiva ca escroaca sa ajunga dupa gratii nu o incalzeste deloc.

Cum vrea AUR să facă „Europe Great Again”. „Comisia Europeană urmăreşte să transforme uciderea de copii nenăscuţi într-un drept fundamental european”
Cum vrea AUR să facă „Europe Great Again”. „Comisia Europeană urmăreşte să transforme uciderea de copii nenăscuţi într-un drept fundamental european”
Preşedintele AUR, George Simion, a propus, la Conferinţei Internaţionale „Make Europe Great Again” care a avut loc, sâmbătă, 27 aprilie, la Palatul Parlamentului, ca toate partidele...
George Simion intervine în scandalul „moldovenilor din Buzău”. „Premierul nostru a glumit. Nu este moldovean, probabil este Rrom”
George Simion intervine în scandalul „moldovenilor din Buzău”. „Premierul nostru a glumit. Nu este moldovean, probabil este Rrom”
Preşedintele AUR, George Simion, a declarat sâmbătă, 27 aprilie, la Palatul Parlamentului, la Conferinţa Internaţionale „Make Europe Great Again”, că zilele trecute, premierul Marcel...
#suceveanca pacalita, #escroaca Buzau, #puteri supranaturale , #frauda