Alina Mungiu Pippidi pledeaza pentru mentinerea lui Morar la DNA

Joi, 07 August 2008, ora 15:31
1334 citiri
Alina Mungiu Pippidi pledeaza pentru mentinerea lui Morar la DNA

Partidele politice vor lupta pana in ultima clipa sa il inlocuiasca pe Daniel Morar de la sefia DNA si pentru a incalca, astfel, recomandarile formulate de Comisia Europeana in ultimul raport pe justitie, a declarat, joi, presedintele Societatii Academice din Romania, Alina Mungiu Pippidi.

"Cred ca este interesanta si simptomatica aceasta reactie, deoarece arata ca in interiorul partidelor politice exista in continuare forte care pana in ultima clipa vor lupta impotriva recomandarilor Comisiei, care a spus clar ca Daniel Morar trebuie sa ramana in fruntea DNA", a afirmat Pippidi, dupa ce, miercuri, 13 organizatii guvernamentale au cerut ca mandatul actualului sef al DNA sa nu fie reinnoit.

Presedintele SAR a criticat, astfel, initiativa acestor organizatii, spunand cain spatele acestei aliante improvizate s-ar afla, de fapt, oamenii lui Constantinescu din partidul Actiunea Populara.

"Aceasta trebuie vazuta ca o reactie politica si nu ca o reactie a societatii civile. ONG-urile grupate in aceasta alianta improvizata, care cer destituirea lui Daniel Morar, au la baza un numar de membri fondatori care fac parte din Actiunea Populara, unita cu PNL. Ei sunt ceea ce se numeste pseudo-socieatate civila, adica sunt niste ONG-uri infiintate de niste oameni politici afiliati unui partid, care stau in sedii luxoase RAAPS si primesc donatii de la oameni care sunt cercetati de DNA, precum Dan Voiculescu", a mai declarat Pippidi.

Mai multe organizatii neguvernamentale, printre care Grupul de Investigatii Politice condus de Mugur Ciuvica, solicita ca mandatul lui Daniel Morar la sefia DNA sa nu fie reinnoit, reconfirmarea in functie a acestuia fiind ceruta, pana acum, de alte 10 organizatii si de unii oficiali europeni.

Potrivit unui comunicat semnat de 13 organizatii, reinnoirea mandatului lui Daniel Morar la conducerea Directiei Nationale Anticoruptie nu este justificata.

ONG-urile semnatare sustin ca, in calitatea sa de procuror sef al DNA, Morar ar fi contribuit in mare masura la politizarea actului de justitie, acuzatie sustinuta de fapte constatate de organismele interne si internationale care au monitorizat activitatea DNA, cat si pe fapte si declaratii de notorietate, cunoscute de opinia publica din Romania dar trecute sub tacere in mediile obediente presedintelui Romaniei.

Director din cadrul Complexului Energetic Oltenia, reținut pentru trafic de influență. Ce acuzații i se aduc
Director din cadrul Complexului Energetic Oltenia, reținut pentru trafic de influență. Ce acuzații i se aduc
Cătălin Liviu Stănculescu, directorul Direcției Energie din cadrul Complexului Energetic Oltenia (CEO), a fost reținut pentru 24 de ore, vineri, 26 aprilie, de procurorii Direcției Naționale...
Ministrul Energiei trimite Corpul de Control la Complexul Energetic Oltenia după perchezițiile DNA
Ministrul Energiei trimite Corpul de Control la Complexul Energetic Oltenia după perchezițiile DNA
Ministerul Energiei anunţă, joi, 25 aprilie, că sprijină ancheta procurorilor DNA la Complexul Energetic Oltenia şi va pune la dispoziţie toate informaţiile solicitate. Ministrul Energiei,...
#Alina Mungiu Pippidi, #SAR, #ONG, #DNA, #Daniel Morar , #frauda