Bugetarii ameninta Guvernul cu blocarea alegerilor locale

Marti, 04 Martie 2008, ora 17:00
1094 citiri
Bugetarii ameninta Guvernul cu blocarea alegerilor locale

Presedintele Aliantei Nationale a Sindicatelor Bugetarilor SED LEX, Vasile Marica (foto), a declarat, marti, la Targu Mures, ca in cazul esecului negocierilor salariale cu Guvernul, este posibil ca sindicatul sa ia decizia blocarii alegerilor locale, informeaza NewsIn.

"Am discutat in Biroul Executiv. Este posibil. Nu pot sa spun ca da sau nu. Aici este o decizie foarte grava. Nu exclud acest lucru, dar este o decizie foarte grava care trebuie luata intr-un for foarte larg", a spus Marica.

In alta ordine de idei, Vasile Marica a declarat ca sindicatele nu mai au aceeasi credibilitate ca inainte, de aceea nu se mai pot mobiliza oamenii pentru actiuni puternice.

"Nu mai trebuie sa ascundem lucrul acesta. Sindicatele nu mai au credibilitate ca inainte, pentru ca nu mai reusim sa mobilizam oamenii pentru a face actiuni puternice, care sa aiba si un deznodamant pe masura acestora. Actiuni demagogice se pot crea, dar actiunile serioase trebuie abordate serios. Daca facem o actiune de protest sa ne tinem de ea. Daca promitem 5% sa obtinem", a spus Marica.

Acesta a adaugat ca, in opinia lui, actiunile separate ale functionarilor publici nu pot avea succes.

"Degeaba o sa faca profesorii greva, degeaba va face sanatatea, trebuie sa gasim solutii pentru toata lumea. Dorim declansarea la nivel general a unor discutii cu toti liderii sindicali sa isi spuna fiecare pasul, dar sa ajungem la un compromis incat sa putem face actiuni de protest, miting, greva de avertisment", a mai spus Marica.

Liderul sindical a afirmat ca a initiat discutii cu alti sindicalisti din sectorul bugetar pentru mobilizarea maselor in cadrul negocierilor cu Guvernul.

"Ce ne interseaza foarte mult este sa mobilizam nu numai functionarii din administratia publica locala, ci si sanatatea si profesorii. Consideram ca la ora actuala niciuna dintre aceste categorii sociale nu este respectata de catre Guvern prin modul de salarizare", a precizat Marica.

El a adaugat ca in fiecare sector liderii au datoria sa discute si sa mobilizeze masele.

"Conditia este ca liderii sa inceapa sa discute si sa mobilizeze masele. Sunt convins ca oamenii isi doresc acest lucru, doresc sa facem o mobilizare generala, in asa fel incat Guvernul sa nu joace intre categorii sociale politic, asa cum vor ei. De aceea am luat-o prin tara, incercam sa mobilizam oamenii, sa vedem care este pulsul", a spus Vasile Marica.

Liderul de sindicat a spus ca a avut deja discutii pe aceasta tema cu Marius Petcu, presedintele Sindicatului Sanitas, si cu Aurel Cornea, presedintele Federatiei Sindicatelor Libere din Invatamant, iar cei doi sunt deschisi la dialog.

"Au inceput sa discute in forurile lor interne, noi avem in forurile noastre de conducere acest mandat. Ne miscam foarte greu pentru ca e vorba de o masa de 700.000 de oameni. Miercuri avem iar o echipa care discuta cu ministerul, dar e important sa ajungem intr-un punct incat actiunile noastre de protest sa nu poata fi contestate in instanta", a mai spus Vasile Marica.

Atenționare de călătorie pentru români. Zborurile într-o țară europeană, anulate din cauza unei greve
Atenționare de călătorie pentru români. Zborurile într-o țară europeană, anulate din cauza unei greve
MAE informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau intenţionează să călătorească în Franța că sindicatul principal al controlorilor de trafic aerian, SNCTA, susţinut de...
George Simion intervine în scandalul „moldovenilor din Buzău”. „Premierul nostru a glumit. Nu este moldovean, probabil este Rrom”
George Simion intervine în scandalul „moldovenilor din Buzău”. „Premierul nostru a glumit. Nu este moldovean, probabil este Rrom”
Preşedintele AUR, George Simion, a declarat sâmbătă, 27 aprilie, la Palatul Parlamentului, la Conferinţa Internaţionale „Make Europe Great Again”, că zilele trecute, premierul Marcel...
#greva, #ameninta, #sindicalistii , #frauda