Cat costa un blog de politician roman?

Joi, 28 Februarie 2008, ora 12:58
2312 citiri
Cat costa un blog de politician roman?

Pentru achizitionarea domeniului de internet, un politician roman plateste intre 120 si 150 lei, in functie de furnizor iar pentru spatiul de gazduire costurile se ridica la minim 30 lei, informeaza editia online a Evenimentului Zilei.

Pentru prezenta pe internet, un politician roman scoate din buzunar intre 1.500 de lei si 1.700 de lei. In apropierea alegerilor, tot mai multi politicieni vor recurge la serviciile specializate ale firmelor de relatii publice, pentru a comunica virtual cu electoratul, sunt de parere reprezentantii Big Media Relatii Publice.

Crearea paginii costa intre 350 si 700 lei iar pentru fotografii trebuie sa plateasca oamenii de relatii publice cu minim 350 lei, iar textele ii mai costa alti 700 lei pe luna. In total, costul prezentei pe internet poate varia intre 1.500 si 1.700 lei, in functie de furnizorii alesi, de talentul creatorilor de continut si de cat de mult mizeaza politicianul pe rezultatele blogului.

Unele oferte din Romania aduc pretul blogului pana la 10.000 mii de euro pe o perioada de campanie electorala.

Blogul, mijloc de "umanizare"

Crearea unui blog de politician este un demers foarte serios, sustine Gabriel Ferugean, managerul Big Media Relatii Publice.

Care sunt avantajele blogului? In primul rand ii asigura "umanizarea" in fata unui public tanar la care e destul de dificil sa ajunga altfel.

"Tinerii de azi nu mai sint interesati de televizor si nici de politica, iar blogurile politicienilor le-ar putea arata ca acestia sunt dispusi sa comunice si pe limba lor, nu doar folosindu-se de limba de lemn de pina acum", a adaugat Ferugean.

Deocamdata, politicienii nu stiu ce anume sa astepte de la un blog. Stiu doar ca a aparut o moda, pe care nu o inteleg prea bine, dar vor sa o incerce.

"Ramane de vazut cate dintre aceste bloguri vor ramane "vii" si dupa alegeri, pentru ca asta ar arata ca nu au fost doar un carlig pentru electorat ci o dorinta sincera de a ajunge la el", mai spune Ferugean.

Totusi, politicianul roman se gandeste ca tinerii de astazi sunt cei care ar putea vota si peste 5-6 cicluri electorale, asa ca cine stie sa ii convinga acum poate sa isi construiasca si sa isi fidelizeze un electorat puternic.

Reprezentantii Big Media nu au spus care politician plateste pentru a avea un blog, din cauza unei clauze de confidentialitate.

"Nu cred ca ar putea vreun politician sa recunoasca acest lucru, desi nu este nicio rusine", a precizat Ferugean.

Cel mai cunoscut caz al unui politician care a platit pentru a avea un blog de succes este cel al presedintelui francez, Nicolas Sarkozy.

Despre blogul lui Sarkozy se stie ca a fost administrat de un cunoscut blogger francez, iar acest lucru nu a afectat cu nimic popularitatea politicianului.

Desigur, unii politicieni pot alege sa isi faca blog ca orice internaut de rand, gratuit, cu conditia ca ei sa isi administreze singuri continutul.

Printre politicienii romani care s-au lansat in blogosfera se numara Adrian Nastase, Ion Iliescu, George Copos sau Andrei Chiliman

Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Fostul preşedinte Traian Băsescu afirmă că liderii celor două mari partide din România, Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă, nu se pot compara ”ca şi calibru” cu unii dintre predecesorii...
Traian Băsescu, ironii despre liderii PSD și PNL după retragerea finului său, Cătălin Cîrstoiu: ”Sunt și slabi de minte, nu numai slabi politicieni”
Traian Băsescu, ironii despre liderii PSD și PNL după retragerea finului său, Cătălin Cîrstoiu: ”Sunt și slabi de minte, nu numai slabi politicieni”
Fostul preşedinte Traian Băsescu, naşul medicului Cătălin Cîrstoiu, este de părere că alegerea acestuia pentru a candida la Primăria generală a Capitalei cu susţinerea PSD şi PNL...
#blog, #politician, #costuri , #frauda