Chilian ataca decizia favorabila Ministerului Culturii

Vineri, 08 Februarie 2008, ora 14:18
932 citiri
Chilian ataca decizia favorabila Ministerului Culturii

Florin Chilian va ataca decizia Tribunalului Bucuresti care a dat castig de cauza Ministerului Culturii in procesul pe care artistul l-a intentat institutiei pentru ca a folosit o piesa a sa intr-o campanie guvernamentala de incurajare a lecturii din 2005.

Chilian a declarat pentru NewsIn ca decizia Tribunalului Bucuresti este una "absurda". "Probabil o sa cer justitiei din Romania sa dea un ordin care sa interzica sa mai placa piesele mele", a spus artistul. "Este vina mea ca am scris o piesa atat de buna."

Artistul a mai spus ca, in cazul in care nu va avea castig de cauza la instantele superioare din Romania, ar putea apela la o curte europeana, unde "drepturile de autor au o alta consistenta".

Florin Chilian a pierdut procesul cu Ministerul Culturii pentru incalcarea drepturilor de autor pentru care a cerut despagubiri de un milion de euro, hotarare luata joi, de catre magistratii Tribunalului Bucuresti.

Artistul a cerut magistratilor constatarea incalcarii drepturilor sale de autor si a drepturilor conexe ale compozitiei "Zece" de catre Ministerul Culturii (MCC). Artistul cere ministerului despagubiri in valoare de un milion de euro, precum si publicarea hotararii judecatoresti in mass media pe cheltuiala MCC.

Chilian reclama faptul ca melodia lui a fost folosita in clipul campaniei de promovare a lecturii lansate de Ministerul Culturii si Cultelor, in urma cu doi ani, atunci cand ministru era Mona Musca.

Ministerul a lansat, in data de 23 aprilie 2005, programul de incurajare a tinerilor de "a se intoarce spre lectura", intitulat "Mai bine o carte". Programul a cuprins o campanie nationala de promovare a culturii, cu o durata de un an, in scopul "readucerii in atentia publicului a cartii si regasirea gustului pentru lectura".

Promovarea s-a facut printr-un spot publicitar realizat de compania de publicitate GMP, muzica folosita fiind o parte din piesa "Zece", melodie compusa in intregime (muzica si versuri) de Florin Chilian.

Singura metodă prin care judecătoarea din procesul lui Vlad Pascu se poate retrage din dosar. Avocat: „E o presupunere”
Singura metodă prin care judecătoarea din procesul lui Vlad Pascu se poate retrage din dosar. Avocat: „E o presupunere”
Procesul lui Vlad Pascu va continua cu aceeași judecătoare, joi, 9 mai, la Judecătoria Mangalia. Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) a respins suspendarea Ancuței Popoviciu, cerere...
Procesul fraților Tate poate începe. Ce a decis Tribunalul București cu privire la ancheta DIICOT
Procesul fraților Tate poate începe. Ce a decis Tribunalul București cu privire la ancheta DIICOT
Tribunalul Bucureşti a dispus, vineri, 26 aprilie, începerea procesului în dosarul în care fraţii Tristan și Andrew Tate sunt acuzaţi de constituire a unui grup infracţional organizat,...
#Chilian, #proces, #recurs , #frauda