Florin Costiniu: Sunt nevinovat, nu am savarsit nicio infractiune

Miercuri, 07 Aprilie 2010, ora 20:23
3758 citiri
Florin Costiniu: Sunt nevinovat, nu am savarsit nicio infractiune

Judecatorul Florin Costiniu a declarat miercuri ca este nevinovat si nu a savarsit nicio infractiune, in contextul in care anterior CSM a emis un aviz pentru retinerea si arestarea sa.

"Cine ma stie de 32 de ani are o parere formata. [...] Sunt absolut nevinovat, nu am savarsit nicio infractiune penala, si mai putin una de coruptie. Ceea ce mi se intampla este nedrept, am incredere in justitie", a afirmat seful Sectiei civile a Inaltei Curti de Casatie si Justitie, anchetat in dosarul in care a fost arestat preventiv senatorul PSD Catalin Voicu.

Judecatorul Costiniu si-a luat concediu de odihna

Judecatorul s-a adresat presei insotit de sotia sa, tot judecatoare si presedintele de onoare al Asociatiei Magistratilor din Romania. "Am considerat sa ne retragem si sa ne comportam ca niste cetateni absolut obisnuiti", a afirmat Viorica Costiniu, referindu-se la concediul de odihna pe care si l-a luat sotul sau.

"Mi s-a terminat mandatul de presedinte de sectie si, in ultimii trei ani, nu am avut concediu de odihna", a explicat Florin Costiniu.

Aviz de arestare pentru judecatorul Florin Costiniu in dosarul Catalin Voicu

CSM a dat aviz pentru retinerea si arestarea judecatorului Florin Costiniu, seful Sectiei civile a Inaltei Curti de Casatie si Justitie, anchetat in dosarul in care a fost arestat preventiv senatorul PSD Catalin Voicu.

Florica Bejinaru, presedintele CSM, nu a confirmat, dar nici nu a infirmat informatia, declarand ca aceste date au caracter confidential, procesul fiind "nepublic".

Este pentru prima data cand DNA a obtinut un aviz de arestare pentru retinerea unui judecator de la Inalta Curte de Casatie si Justitie.

Florin Costiniu este urmarit penal pentru complicitate la traficul de influenta in dosarul de cercetare penala deschis de DNA pe numele senatorul PSD Catalin Voicu.

Citeste si:
Cum a fost înlocuit pe tăcute Tudorel Toader în Comisia de la Veneția. Cine îi va lua locul
Cum a fost înlocuit pe tăcute Tudorel Toader în Comisia de la Veneția. Cine îi va lua locul
Fostul ministru al Justiției Tudorel Toader a fost înlocuit din poziția de reprezentant al României în Comisia de la Veneția după ce mandatul său nu a mai fost prelungit. Mandatul lui...
8 candidați se vor bate pentru șefia USR. Cine i-ar putea lua locul lui Cătălin Drulă după alegerile din iulie
8 candidați se vor bate pentru șefia USR. Cine i-ar putea lua locul lui Cătălin Drulă după alegerile din iulie
USR a informat că opt membri ai formaţiunii s-au înscris în cursa internă pentru şefia partidului. Alegerile vor avea loc la începutul lunii iulie. Cei opt candidaţi înscrişi în cursa...