Idolii lui Basescu: Sarkozy si Blair

Vineri, 08 Februarie 2008, ora 12:24
1002 citiri
Idolii lui Basescu: Sarkozy si Blair

Seful statului a declarat, intr-un interviu acordat postului de televiziune France 24 in ziua vizitei omologului sau francez la Bucuresti, ca il admira pe omul politic Sarkozy pentru dinamismul sau si pentru convingerile puternice pe care le are.

"Nu sunt un om care face complimente gratuite, sunt un comandant de nava de profesie si nu am obiceiul gratuitatilor.

Presedintele Sarkozy a introdus cadura omeneasca din nou in relatia romano-franceza, ceea ce pentru mine este un motiv de satisfactie", este de parere presedintele Romaniei.

Basescu a declarat ca si Tony Blair este un model din punctul de vedere al eficientei politice si ca relatia privilegiata cu Franta este mult mai complexa decat cea cu SUA, care este dictata din ratiuni de securitate.

Intrebat care este modelul lui politic, Basescu a replicat ca "nu sunt foarte multi politicieni care sa se fi constituit in model" pentru el.

"Am considerat intotdeauna ca nu e nevoie sa copii pe nimeni. Dar daca vreti un politician pe care l-am considerat extrem de eficient, acesta a fost Tony Blair", a precizat insa seful statului.

Presedintele a mai declarat ca daca Blair va fi sustinut de Sarkozy pentru presedintia UE, atunci va avea si sustinerea Romaniei.

Seful statului roman a invitat Franta sa participe la licitatia pentru constructia reactoarelor de la Centrala nucleara de la Cernavoda care vor intra in functiune pana in 2014.

"Franta este invitata sa participe la licitatia pentru contractarea constructiei celor doua reactoare nucleare pentru ca este vorba de bani publici", a afirmat Basescu.

El a mai declarat, de asemenea, jurnalistilor francezi, ca unul dintre subiectele de mare actualitate in relatia bilaterala romano - franceza este extinderea proiectului TGV, trenul de mare viteza pana la Bucuresti.

"Proiectul european este pana la Budapesta si noi discutam acum prelungirea de la Budapesta pana la Bucuresti. Va fi Paris - Viena - Budapesta - Bucuresti.

Sa speram ca in jurul anului 2012 va incepe si constructia tronsonului romanesc", a mai spus Basescu.

Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
#Basescu, #interviu, #jurnalisti, #France 24 , #frauda