La Roma s-a deschis primul centru comercial romanesc

Duminica, 08 Martie 2009, ora 14:52
2527 citiri
La Roma s-a deschis primul centru comercial romanesc
Foto: Evenimentul Zilei

In primul centru comercial romanesc din Italia "La Strada" se gasesc produse alimentare, ceramica de Horezu, vinuri, carti si diverse obiecte romanesti.

Inaugurarea a inceput la ora 11, cu o slujba religioase, urmata de recitalurile lui Gheorghe Turda si Theodorei Paunescu-Puca, informeaza Evenimentul Zilei.

In cadrul complexului vor avea loc si activitati culturale, prin intermediul carora se va contribui la promovarea Romaniei. In cadrul "La Strada" vor avea loc si cursuri de limba romana pentru copiii nascuti in Italia din familii de romani si care nu vorbesc bine limba parintilor, precum si cursuri de italiana destinate imigrantilor romani care vor sa se integreze mai repede in noua societate.

Organizatorii proiectului in care s-a investit un million de euro au declarat pentru evz.ro ca "investitia demarata la inceputul lunii decembrie 2008, intr-un context nefavorabil comunitatii romanesti din Roma si finalizata acum, in martie, ca urmare a unei investitii in amenajare, dotare, fond de marfa si promovare, sa fie o alternativa pentru un comert civilizat, atat pentru romani, cat si pentru italienii dornici de a explora gusturile si de a cunoaste traditiile celor care acum reprezinta prima comunitate de straini din tara lor".

Complexul are o suprafata de aproximativ 800 mp, in cadrul caruia sunt amenajate, pana in acest moment, noua spatii comerciale, unde se comercializeaza produse alimentare si nealimentare, dar si diferite servicii pentru romani, printre care: Supermarketul Euro Etnic cu produse din Romania, in proportie de 80 % , Libraria "Mihai Eminescu" care dispune de 1.000 de titluri de carte romaneasca, precum si CD-uri, DVD-uri cu muzica si filme romanesti.

Este un stand de artizanat, cu ceramica de Horezu, costume populare, stergare, mici obiecte mestesugaresti. In cadrul acestui spatiu este expus si un vechi razboi de tesut, din zona Dobrogei.

Centru comercial va reprezenta un punct de sprijin si pentru asociatiile romanesti din Roma. "Vrem sa devina o agora a comunitatii romanesti din Roma. Vom organiza simpozioane, seminarii, colocvii pe diferite teme de interes, conferinte de presa, intalniri cu reprezentanti si formatori de opinie din societatea italiana, manifestari de natura sa faca cunoscute aspiratiile si adevaratele valori ale comunitatii noastre. Credem ca de un mare succes se vor bucura lansarile de carte, de CD-uri, intalnirile cu scriitorii, cantaretii si artistii din Romania, manifestari ce vor avea loc cu regularitate", au mai precizat reprezentantii "La Strada".

Italienii care vor ajunge in centrul Romei, locul in care se afla amplasat centrul comercial romanesc, vor putea vedea in perioada sezonului cald, pe aleea din fata complexului, festivaluri ale produselor traditionale romanesti.

Cum vrea AUR să facă „Europe Great Again”. „Comisia Europeană urmăreşte să transforme uciderea de copii nenăscuţi într-un drept fundamental european”
Cum vrea AUR să facă „Europe Great Again”. „Comisia Europeană urmăreşte să transforme uciderea de copii nenăscuţi într-un drept fundamental european”
Preşedintele AUR, George Simion, a propus, la Conferinţei Internaţionale „Make Europe Great Again” care a avut loc, sâmbătă, 27 aprilie, la Palatul Parlamentului, ca toate partidele...
George Simion intervine în scandalul „moldovenilor din Buzău”. „Premierul nostru a glumit. Nu este moldovean, probabil este Rrom”
George Simion intervine în scandalul „moldovenilor din Buzău”. „Premierul nostru a glumit. Nu este moldovean, probabil este Rrom”
Preşedintele AUR, George Simion, a declarat sâmbătă, 27 aprilie, la Palatul Parlamentului, la Conferinţa Internaţionale „Make Europe Great Again”, că zilele trecute, premierul Marcel...
#complex comercial romanesc, #asociatii romanesti, #romani din Italia , #frauda