Razii in Maramures: Doi suspecti au incercat sa dea cu masina peste jandarmi

Joi, 16 Iulie 2009, ora 11:39
2225 citiri
Razii in Maramures: Doi suspecti au incercat sa dea cu masina peste jandarmi
Foto: www.jandarmeriaromana.ro

Doi barbati din Borsa au fost dusi la Politie dupa ce au incercat sa loveasca doi jadarmi cu masina, in timpul perchezitiilor privind utilajele furate din strainatate, a anuntat, joi, locotenentul Ilie Milici, purtator de cuvant al Gruparii Mobile de Jandarmi Cluj-Napoca.

"Doua persoane, frati, au incercat sa dea cu masina peste jandarmi. In portbagajul autovehiculului au fost gasite cutite si tigari de contrabanda. Cei doi barbati vor fi acuzati de ultraj", a declarat Milici.

El a mai spus ca 200 de jandarmi din cadrul Gruparii de Jandarmi Mobile "Cluj-Napoca" sunt angrenati in actiune. Locotenentul Ilie Milici a declarat ca sunt efectuate perchezitii si in judetul Cluj, insa nu a putut sa dea detalii despre locatie.

Inspectoratul de Politie al Judetului Cluj nu este angrenat in aceasta actiune, potrivit purtatorului de cuvant Gina Pop. Primarul orasului Borsa, Remus Stetco, a declarat, joi, corespondentului NewsIn, ca nu a fost informat oficial despre aceasta actiune, insa a observat ce se intampla in momentul in care se deplasa spre serviciu.

"Noi nu am fost informati, am vazut o mobilizare mare de forte in timp ce ma indreptam spre serviciu. E o mobilizare fara precedent din partea Ministerului Administratiei si Internelor la noi in oras. Stiu ca au fost facute cateva descinderi la locuintele unora care erau in vizorul oamenilor legii de mai mult timp. Am inteles ca au fost mici incidente la locuintele unde s-au facut perchezitii, probabil ca acolo s-a creat panica", a afirmat primarul Stetco.

Purtatorul de cuvant al Inspectoratului Judetean al Politiei Maramures, Voichita Zehan, a afirmat ca e vorba despre o adevarata desfasurare de forte in actiunea care este coordonata de DIICOT. "In aceasta actiune sunt angrenate forte de la Politie, Jandarmerie, Politia de Frontiera. E o adevarata desfasurare de forte, iar actiunea este cooordonata de DIICOT", a mai spus Voichita Zehan.

Despre cazurile de furturi de masini furate se stie de mai multe luni, oamenii legii retinand deja mai multe utilaje furate, iar impotriva unor persoane au fost demarate actiuni penale.

24 de persoane ridicate din Maramures si alte patru din diferite judete vor fi duse cu elicopterele MAI in Baia Mare pentru audieri, anchetatorii gasind, in urma descinderilor de joi dimineata, sute de mii de euro si arme, declara surse apropiate anchetei. La cele 61 de perchezitii, au fost gasite pusti cu luneta, pistoale cu gloante, sute de arme albe si sute de mii de euro.

Politistii de frontiera sunt cei care au deschis ancheta in luna martie, spun aceleasi surse, care precizeaza ca acestia au recuperat, in ultimele luni, 20 de utilaje si 20 de masini de lux, dar au asteptat strangerea mai multor informatii privind reteaua infractionala.

Joi dimineata, incepand cu ora 6.00, sunt in desfasurare peste 60 de perchezitii in judetele Maramures, Timis, Arad, Valcea, Cluj si Constanta, vizandu-i pe membrii unei grupari suspectati de furturi de utilaje de constructii din strainatate, care, ulterior, erau comercializate sau date in folosinta contra cost pe teritoriul Romaniei.

Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Fostul preşedinte Traian Băsescu afirmă că liderii celor două mari partide din România, Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă, nu se pot compara ”ca şi calibru” cu unii dintre predecesorii...
Traian Băsescu, ironii despre liderii PSD și PNL după retragerea finului său, Cătălin Cîrstoiu: ”Sunt și slabi de minte, nu numai slabi politicieni”
Traian Băsescu, ironii despre liderii PSD și PNL după retragerea finului său, Cătălin Cîrstoiu: ”Sunt și slabi de minte, nu numai slabi politicieni”
Fostul preşedinte Traian Băsescu, naşul medicului Cătălin Cîrstoiu, este de părere că alegerea acestuia pentru a candida la Primăria generală a Capitalei cu susţinerea PSD şi PNL...
#jandarmi perchezitie Borsa, #masina jandarmi Cluj , #frauda