Ridzi, inainte de audieri: Nu mi-am dorit dizolvarea Comisiei

Marti, 30 Iunie 2009, ora 15:13
1198 citiri
Ridzi, inainte de audieri: Nu mi-am dorit dizolvarea Comisiei
Foto: Antena 3

Ministrul Tineretului si Sportului, Monica Iacob Ridzi, anchetata in legatura cu banii cheltuiti pentru evenimentele din 1 si 2 mai, a declarat, marti, inainte de audieri, ca nu si-a dorit desfiintarea Comisiei de ancheta din cadrul Camerei Deputatilor.

"Nu mi-am dorit niciun moment sa fie dizolvata comisia. Ma prezint azi in fata Comisiei de ancheta, fiind pentru mine o ocazie de a explica ce s-a intamplat in 2 mai. Pana acum nu am apucat sa explic niciodata", a declarat Ridzi.

Ministrul Tineretului si Sportului a adaugat ca se considera nevinovata si ca motivul pentru care participa la sedinta Comisiei este acela de a clarifica "toate aspectele legate de activitatile din 2 mai".

"Nu-mi doresc in niciun caz sa obstructionez in vreun fel activitatea vreunei comisii, dimpotriva, eu personal am cerut infiintarea acestei Comisii de ancheta.

Personal trimit aproape zilnic celor de la DNA, care-mi solicita documente, tot ceea ce au nevoie pentru o solutionarea corecta a acestui caz. Nicio secunda nu mi-am dorit sa nu clarificam toate aspectele legate de activitatile din 2 mai", a spus Ridzi, la inceperea audierilor.

Intrebata daca se simte in vreun fel vinovata, Ridzi a raspuns scurt: "Absolut deloc, dimpotriva". La insistentele jurnalistilor a completat: "Daca m-as fi considerat vinovata, cu siguranta as fi plecat pana in acest moment".

Ministrul Tineretului a mai precizat ca nu a cerut "sa nu mai existe aceasta ancheta parlamentara, dimpotriva": "Este modul in care am interpretat eu Regulamentul (Camerei Deputatilor, n.red.) crezand ca, daca am primit acea instiintare de la procuror, trimitand-o cu buna credinta catre conducerea Camerei Deputatilor, practic este modul in care trebuie sa se desfasoare lucrurile in acest moment".

"Am considerat ca inaintarea tuturor documentelor catre DNA e suficienta", a spus Ridzi, cerand un ragaz pana miercuri, in prima faza, si pentru vineri si chiar luni, in a doua, pentru a trimite restul documentelor solicitate.

"Probabil ca am gresit, motiv pentru care va rog sa-mi acordati un ragaz sa va trimit toate documentele solicitate pentru maine. Nu voi putea trimite pana maine toate documentele solicitate, asadar va rog sa-mi ingaduiti pana vineri sa prezint o parte din documente, iar luni, restul, pentru ca in fiecare zi imi sunt solicitate de catre DNA documente si cred ca este o obligatie din partea mea sa le pun la dispozitie toate documentele", a adaugat ministrul Tineretului.

Monica Iacob Ridzi a facut aceste afirmatii inainte sa fie audiata de Comisia de ancheta, incepand cu ora 15.00. Biroul Permanent al Camerei Deputatilor a decis, luni, continuarea activitatii comisiei care ancheteaza contractele derulate de Ministerul Tineretului si Sportului cu ocazia "Zilei Tineretului".

Marti, ministrul Tineretului a avut o intalnire cu Emil Boc in jurul pranzului, motivul acesteia ramanand necunoscut.

Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Fostul preşedinte Traian Băsescu afirmă că liderii celor două mari partide din România, Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă, nu se pot compara ”ca şi calibru” cu unii dintre predecesorii...
Traian Băsescu, ironii despre liderii PSD și PNL după retragerea finului său, Cătălin Cîrstoiu: ”Sunt și slabi de minte, nu numai slabi politicieni”
Traian Băsescu, ironii despre liderii PSD și PNL după retragerea finului său, Cătălin Cîrstoiu: ”Sunt și slabi de minte, nu numai slabi politicieni”
Fostul preşedinte Traian Băsescu, naşul medicului Cătălin Cîrstoiu, este de părere că alegerea acestuia pentru a candida la Primăria generală a Capitalei cu susţinerea PSD şi PNL...
#Monica Iacob Ridzi, #Ridzi audieri comisie, #Ridzi 2 mai, #Ridzi bani , #frauda