"Toni Tecuceanu", marca inregistrata la OSIM de o persoana straina familiei

Joi, 11 Februarie 2010, ora 12:12
5496 citiri
"Toni Tecuceanu", marca inregistrata la OSIM de o persoana straina familiei
Foto: Arhiva

La mai putin de doua saptamani de la moartea actorului Toni Tecuceanu, la OSIM a fost depusa cererea de inregistrare pentru marca verbala "Toni Tecuceanu", dar nu de catre familia acestuia, ci de o persoana straina.

Conform unui comunicat remis Ziare.com de "Inside Communication", "in data de 15.01.2010, la doar zece zile dupa moartea actorului Toni Tecuceanu, la OSIM a fost depusa cererea de inregistrare pentru marca verbala Toni Tecuceanu! Si mai frapant este faptul ca solicitarea a fost facuta de catre o persoana care aparent nu are nici o legatura cu familia Tecuceanu, pe nume Blidariu Anne-Marie Loveva".

Potrivit sursei citate, "inregistrarea marcii confera acestei persoane dreptul exclusiv de a folosi numele Toni Tecuceanu pentru activitati sportive si culturale, educatie, instruire, divertisment pentru urmatorii zece ani".

Avocatul Violeta Bozocea, partener in cadrul Agentiei de Proprietate Intelectuala Ariana, arata care sunt conditiile pentru ca acest demers sa fie legal.

"Legea a prevazut astfel de situatii. In conformitate cu art.4 litera j din legea 84/1998 nu pot fi inregistrate marcile care contin, fara consimtamantul titularului, imaginea sau numele patronimic al unei persoane care se bucura de renume in Romania. Oricum este recomandabil ca familia ori urmasii sa urmareasca acest demers. Posibilitatea formularii unei opozitii la cererea de inregistrare exista doar in cazul publicarii marcii. Acest lucru este prevazut de art.23 din aceeasi lege", a declarat avocata.

"Carcotasul" Toni Tecuceanu a decedat la inceputul acestui an, la varsta de 37 de ani, ca urmare a unor complicatii produse de virusul gripei porcine. Moartea sa a generat o adevarata isterie in randul romanilor, care au stat cu sutele ore in sir la coada pentru a se vacina impotriva virusului AH1N1.

C.B.

Dan Barna acuză: Ciolacu, Ciucă și Iohannis vor "să le spună românilor că nu mai au speranţă"
Dan Barna acuză: Ciolacu, Ciucă și Iohannis vor "să le spună românilor că nu mai au speranţă"
Alianţa Dreapta Unită şi-a lansat vineri, 26 aprilie la Buzău, candidaţii pentru alegerile locale, vicepreşedintele USR Dan Barna formulând cu acest prilej o serie de critici la adresa...
Firea nu mai vrea sa audă de scandalul azilelor groazei: "Nu am de ce să plătesc eu ceva ce nu am greşit"
Firea nu mai vrea sa audă de scandalul azilelor groazei: "Nu am de ce să plătesc eu ceva ce nu am greşit"
Gabriela Firea, candidatul PSD pentru Primăria Generală a Capitalei, reafirmă că nu are nicio vină în scandalul azilurilor, care a devenit anchetă penală. „Nu am de ce să plătesc eu...
#Toni Tecuceanu marca inregistrata, #Tecuceanu marca OSIM , #frauda