Basescu a vorbit, in supermarket, despre Hayssam si gripa porcina

Sambata, 09 Ianuarie 2010, ora 20:07
6082 citiri
Basescu a vorbit, in supermarket, despre Hayssam si gripa porcina
Foto: Realitatea TV

Presedintele si-a petrecut sambata cateva ceasuri la cumparaturi intr-un supermarket din Capitala, unde, ca de obicei, a stat de vorba cu ceilalti cumparatori, a facut fotografii si a raspuns, mai mult sau mai putin detaliat, la intrebarile jurnalistilor care au aflat de aceasta iesire in public a sefului statului.

Dupa ce a petrecut o ora printre rafturi, fara sotia sa Maria, insotit doar de garzile SPP, seful statului a achitat totul la casa si a discutat relaxat cu jurnalistii care au profitat de prezenta sa pentru a-l intreba despre temele care tin agenda publica: vaccinarea impotriva gripei porcine, buget, Omar Hayssam si intrarea PNL la guvernare.

Seful statului a spus ca s-a vaccinat impotriva gripei AH1N1 abia vineri, impreuna cu toata familia, si a explicat si de ce a asteptat atat. "In fiecare an eu fac un set de injectii, sunt 10, cu Cantastim. Este un vechi vaccin al Institutului Cantacuzino care imunizeaza si din cauza lui a trebuit sa astept ca sa il fac si pe acesta. L-am facut ieri, cu toata familia. Suntem bine, sotia a fost azi la calarie si fetele sunt bine", a raspuns presedintele intrebat fiind daca au existat efecte secundare.

Intrebat ce parere are despre imbulzeala bucurestenilor inregistrata in aceste zile la Matei Bals pentru vaccinarea impotriva gripei porcine, Traian Basescu a raspuns "Stiti cum se spune: 'Da-mi, Doamne, mintea romanului de pe urma !", reamintind ca vaccinarea a inceput pe 26 decembrie iar oamenii ar fi trebuit sa tina cont de parerile specialistilor nu de cele "luate de pe Internet".

Pe de alta parte, intrebat ce parere are despre bugetul care se afla in dezbaterea Parlamentului in aceste zile, seful statului a raspuns scurt: "discutam despre el cand ajunge la promulgare", iar in ceea ce priveste declaratia lui Relu Fenechiu, potrivit careia liberalii vor cere noi negocieri pentru a intra la guvernare, presedintele a declarat zambind: "Intrebati PDL-ul. Nu PDL trebuie sa raspunda?".

Nici despre extradarea lui Omar Hayssam seful statului nu a dorit sa discute prea mult, comentand doar: "pana la urma or sa ajunga toti acasa".

Presedintele s-a aratat satisfacut ca a reusit sa cumpere tot ce i-a cerut sotia, printre produse aflandu-se fructe, lactate sau rosii. "Am consultat lista si am acoperit-o integral. Sotia a dictat si eu am scris", a spus presedintele amuzat, precizand ca este singurul din familie care face "cumparaturile mari".

Intrebat ce produse prefera, seful statului a raspuns, bineinteles, ca pe cele romanesti, si s-a declarat nemultumit de faptul ca nu a gasit in supermarket decat mere autohtone.

In schimb, seful statului a marturisit ca nu consuma produse de tip fast-food, asa ca "nu eu o sa platesc mai mult", in cazul in care Ministerul Sanatatii va reusi sa impuna legea taxarii suplimentare a produselor de acest tip.

Cea mai delicata intrebare a fost pusa insa de una dintre jurnalistele prezente si s-a referit la zvonurile recente din presa, potrivit carora fiica cea mica, Elena, ar urma sa se casatoreasca in aceasta vara. "Intrebati-o pe fiica-mea!", a fost tot ce a raspuns presedintele.

La finalul vizitei la supermarket, ca de obicei, presedintele a luat loc la o masa a unui restaurant, unde a comandat o cafea. In scurt timp i s-a alaturat o doamna, cel mai probabil venita sa isi spuna pasurile.

Frustrarea românilor, cu privire la admiterea cu granițele terestre în Schengen. Rațiunile care ar fi fost la baza blocajului
Frustrarea românilor, cu privire la admiterea cu granițele terestre în Schengen. Rațiunile care ar fi fost la baza blocajului
Aproape două treimi dintre români cred că țara noastră a îndeplinit toate criteriile pentru admiterea cu granițele terestre în Schengen. Ei sunt de părere că unele state europene...
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
#Traian Basescu cumparaturi, #Basescu supermarket, #Basescu vaccinare gripa porcina , #gripa porcina