Un ranit din #Colectiv: Am plecat in Israel cu o infectie din spital, asa mi s-a spus

Marti, 29 Decembrie 2015, ora 15:07
3843 citiri
Un ranit din #Colectiv: Am plecat in Israel cu o infectie din spital, asa mi s-a spus
Foto: Arhiva Ziare.com

Catalin Ilnitchi, ranit in clubul Colectiv si aflat in coma timp de o luna, spune ca pe langa arsurile grave a avut si o infectie intraspitaliceasca, despre care a aflat la Spitalul Tel Hashomer din Israel, unde a fost transferat de la Floreasca.

Intr-un interviu publicat de cotidianul buzoian Opinia, fotograful Catalin Ilnitchi a povestit momentele dinaintea incendiului din Colectiv, in urma caruia au murit 63 de persoane.

Catalin Ilnitchi a povestit ca a mers la concertul trupei Goodbye to Gravity intrucat membrii formatiei ii erau prieteni, dar si pentru ca niciunul dintre colegii sai fotografi nu putea ajunge.

"Oricum, chiar daca nu trebuia sa fac poze pentru concert, cred ca tot m-as fi dus la concert pentru ca eram prieten cu baietii din trupa. Voiam cu tot dinadinsul sa ascult noul lor album. Ciudat este ca veneam dupa o saptamana grea la munca si, in seara aia, am zis ca parca as face o pauza, mai ales ca mama venise atunci la mine la Bucuresti.

Nefiind insa niciun fotograf disponibil de la noi de la munca, am zis sa nu ii las pe baieti fara fotograf la concert. Nu as fi vrut sa ma duc si parca as fi vrut. Eram in dubii...", isi aminteste Catalin Ilnitchi.

El spune ca nu a vazut efectiv momentul in care a izbucnit focul, iar tinerii aflati in club s-au comportat normal, indreptandu-se spre iesire fara a intra in panica, situatie care s-a schimbat insa atunci cand au ajuns la iesire.

" (...) nu credeam ca va fi asa de grav. Lumea s-a comportat relativ ok - s-a indreptat spre iesire in pas grabit, dar fara tipete. Situatia s-a schimbat la iesire, in dreptul containerului, pentru ca acolo lumea s-a impiedicat de prag si erau foarte multi cazuti pe jos. Cei care erau in dreptul usii ramase inchise tipau: Dati-ne drumul, ca ne omorati!. Totul pe un intuneric absolut", a povestit Catalin Ilnitchi, care sustine ca la un moment dat a simtit ca sansele sa scape sunt "destul de mici".

Desi a iesit printre primii, dupa cum isi aminteste, Catalin Ilnitchi a afirmat ca era "destul de ametit", iar la un moment dat scotea "fum negru" cand respira.

Buzoianul a povestit si ca pompierii au ajuns repede la locul incendiului, iar el a urcat printre primii in salvarile venite, ajutat fiind de doua fete.

"Afara m-au preluat doua fete... Pompierii au aparut dupa vreo doua minute de cand am iesit eu din club. Destul de repede deci, dar inca era multa lume care se chinuia sa iasa. Cele doua fete m-au ajutat sa ma intind pe jos. Deja scoteam fum negru cand respiram. M-am intins, apoi am auzit salvarile, fetele au tras de mine sa ma duca la ambulanta si m-am suit in cea de a doua ambulanta. (...) In imbulzeala de la usa mi-a alunecat de pe umar rucsacul cu obiectivele.

Fiind ametit, nu mi-am dat seama de gravitatea situatiei si ma gandeam ca bag mana la intrare si imi iau rucsacul. Lucrul acesta nu s-a mai intamplat si le sunt mai mult decat recunoscator fetelor acelea doua, pentru ca nu m-au lasat", a afirmat Catalin Ilnitchi.

Fotograful a ajuns constient la Spitalul Floreasca, insa in scurt timp si-a pierdut constienta si si-a revenit cand era deja in Israel.

"Am ajuns, am coborat pe picioarele mele din salvare, m-am dus in sala de urgente si acolo m-au asezat pe o targa. M-au acoperit cu o folie speciala, mi-au facut un calmant si apoi mi s-a rupt filmul. La mine a fost o arsura a cailor respiratorii interne si intoxicatia cu fum. Plus o infectie cu care am plecat din Romania in Israel, o infectie dobandita in spital, asa mi s-a spus in Israel", a declarat el.

Catalin Ilnitchi a fost o luna in coma, trezindu-se in spitalul din Israel, unde a ajuns in stare grava. Acolo, buzoianul a fost scos din starea de sedare, dupa care medicii au inceput fizioterapia si recuperarea, care a decurs neasteptat de bine.

"M-am trezit in Israel. Acolo a urmat o perioada treptata de desedare. Atunci a fost putin mai dificil. Apoi am inceput fizioterapia si recuperarea propriu-zisa. Mi-au spus ca lucrurile au mers peste asteptarile lor si asa am ajuns acasa inainte de sarbatori", a mai povestit Ilnitchi.

Acum, la aproape doua luni de la tragedie, el le multumeste atat prietenilor, care s-au mobilizat pentru el, cat si medicilor din Romania: "Stiu ca prietenii mei din Bucuresti si Buzau, alaturi de familie, au facut tot posibilul sa imi intocmeasca un dosar medical pentru a putea pleca intr-un spital mai bine pregatit.

Din cate am inteles, au venit comisii medicale din diverse tari, dar nu stiu inca cum de pe mine m-a vazut comisia din Israel. Am mai inteles ca transportul meu in Israel a fost suportat de o persoana care a vrut sa ramana anonima. Vreau sa ii multumesc din suflet".

El a mai spus ca a aflat despre moartea unor prieteni ai sai in urma incendiului doar spre sfarsitul perioadei de spitalizare, intrucat medicii au vrut ca el sa se poata recupera si ca in Israel a avut "un psihiatru bun, care a limitat cat mai mult traumele psihice".

Intors in tara, Catalin Ilnitchi va continua perioada de recuperare si nu este exclus sa mai fie supus si altor interventii, daca medicii romani vor crede de cuviinta. In plus, el a spus ca abia asteapta sa-si reia munca.

In momentul declansarii incendiului din Colectiv, fotograful Catalin Mircea Ilnitchi se afla chiar langa scena pe care concerta trupa Goodbye to Gravity. El a fost internat la Spitalul de Urgenta "Floreasca" din Bucuresti, in stare critica, fiind transferat apoi la Spitalul Sheba - Tel Hashomer din Israel, unde a avut-o alaturi pe mama sa. S-au intors in tara saptamana trecuta.

In urma incendiului din 30 octombrie 2015, din Colectiv, si-au pierdut viata 63 de persoane, dintre care 27 au murit in aceeasi noapte, iar ulterior 24 in spitalele din tara si 12 dintre ranitii transferati in strainatate.

Acuzații de fraudă electorală: cum au „semnat” mai mulți membri USR pe listele Dianei Șoșoacă. „Adepţii şoşocişti, o infracţiune”
Acuzații de fraudă electorală: cum au „semnat” mai mulți membri USR pe listele Dianei Șoșoacă. „Adepţii şoşocişti, o infracţiune”
Stelian Ion, deputat USR, candidat al alianţei Dreapta Unită la Primăria Constanţa, atrage atenţia că semnătura sa şi a altor colegi din USR Constanţa apare în mod fraudulos pe lista de...
Înțepături electorale între Firea și Piedone. „Au reciclat-o și i-au zis că e cea mai bună / Am telefonul deschis / Nu m-a sunat nimeni”
Înțepături electorale între Firea și Piedone. „Au reciclat-o și i-au zis că e cea mai bună / Am telefonul deschis / Nu m-a sunat nimeni”
Candidatul PSD la Primăria Capitalei, Gabriela Firea, a declarat duminică, 28 aprilie, întrebată dacă mai negociază cu Cristian Popescu Piedone şi mai speră ca acesta să se retragă din...
#ranit Colectiv infectie spital Israel, #infectii spitale Colectiv , #incendiu club Colectiv