Ploile fac prapad in tara: Mii de oameni izolati, sate rupte de lume, rauri iesite din matca

Vineri, 16 Mai 2014, ora 09:00
3226 citiri
Ploile fac prapad in tara: Mii de oameni izolati, sate rupte de lume, rauri iesite din matca

Ploile au facut ravagii in Romania in ultimele doua zile. Mii de locuitori sunt izolati din cauza inundatiilor, iar meteorologii avertizeaza ca nu scapam de precipitatii abundente, avand in vedere ca 17 judete se afla sub cod portocaliu.

Viiturile au rupt de lume zeci de localitati in care locuiesc peste 8.000 de oameni, iar aproape 2.000 de hectare de terenuri sunt acoperite de apa.

Mai mult, pana vineri, la ora 18.00, raman sub incidenta codului portocaliu 17 judete din est, sud vest, centru si sud: Mehedinti, Hunedoara, Gorj, Olt, Valcea, Dolj, Arges, Teleorman, Dambovita, Prahova, Ialomita, Giurgiu, Ilfov, Buzau, Vrancea, Bacau si Neamt.

Meteorologii au emis pentru alte zece judete un cod galben de inundatii in acelasi interval.

Noi avertizari de inundatii: Cod rosu, portocaliu si galben pe mai multe rauri (Video)

Locuitorii din zonele afectate se confrunta cu probleme mari. De exemplu, in judetul Valcea, 47 de localitati au fost inundate.

"Peste jumatate din localitatile judetului au fost afectate de vremea rea. Un numar de 195 de persoane au ramas izolate in doua localitati din judet, dintre care 150 de persoane in satul Dosu Raului din comuna Nicolae Balcescu si 45 de persoane in satul Gageni din comuna Ladesti.

La nivelul judetului au fost inundate 204 de gospodarii, 31 de locuinte, 48 de beciuri, 3 anexe gospodaresti si terenuri in suprafata de 1.000 de hectare. Au fost afectate 7 poduri si podete, 2 drumuri nationale, 16 drumuri judetene, un drum comunal, un drum de interes local, o cale ferata si 4 retele electrice", a precizat prefectul Dumitru Cornoiu, potrivit Evenimentul Zilei.

Romania, sub ape: Poduri rupte, gospodarii inundate, sute de oameni izolati

Prapad in nordul Moldovei

In nordul Moldovei a plouat continuu timp de 17 ore, astfel ca doua sate din comuna Manastirea Humorului sunt partial izolate, dupa ce drumul improvizat prin albia raului Humorel a fost luat de ape, scrie Ziarul Evenimentul.

Nici judetul Neamt nu a scapat de probleme. 13 localitati au fost afectate de viituri, care au avariat 7 case, 6 poduri, 8 podete si 5,6 km de diguri.

Ploiele abundente de joi dupa-amiaza au blocat traficul in Iasi, dupa ce cativa copaci au fost doborati de furtuna, unul dintre ei cazand peste o masina.

Situatia din restul tarii

Pe de alta parte, in Timisoara, doua pasaje au fost inundate, mai multe drumuri au fost impracticabile, iar zeci de subsoluri, un spital si doua centre comerciale s-au umplut de apa, scrie Adevarul.

Ploile cazute in ultimele 24 de ore au afectat si mai multe localitati din judetele Valcea, Olt, Dolj si Gorj, iar bucati dintr-un dig au inceput sa cada, astfel ca exista riscul care Autostrada Soarelui sa ajunga sub ape.

La comandamentul de urgenta organizat joi seara de Guvern, vicepremierul Gabriel Oprea a precizat ca in ultimele 24 de ore s-a actionat in 147 de localitati afectate de inundatii, aflate in 16 judete din tara si in Bucuresti.

Risc de inundatii pe Autostrada Soarelui si la centrala de la Cernavoda - Un dig se surpa

Totodata, acesta a spus ca in prezent mai sunt inundate 85 de locuinte, cele mai multe - 43 - fiind din judetul Olt.

Risc de inundații în 12 județe. Cod portocaliu și galben pentru depășirea cotelor de apărare a râurilor FOTO
Risc de inundații în 12 județe. Cod portocaliu și galben pentru depășirea cotelor de apărare a râurilor FOTO
Hidrologii anunţă, marţi, 23 aprilie, risc de inundaţii cu posibilie depăşiri ale cotelor de apărare pe râuri din opt bazine hidrografice. Au fost emise avertizări cod galben şi cod...
Cum vrea AUR să facă „Europe Great Again”. „Comisia Europeană urmăreşte să transforme uciderea de copii nenăscuţi într-un drept fundamental european”
Cum vrea AUR să facă „Europe Great Again”. „Comisia Europeană urmăreşte să transforme uciderea de copii nenăscuţi într-un drept fundamental european”
Preşedintele AUR, George Simion, a propus, la Conferinţei Internaţionale „Make Europe Great Again” care a avut loc, sâmbătă, 27 aprilie, la Palatul Parlamentului, ca toate partidele...
#inundatii Romania, #cod portocaliu inundatii, #ravagii inundatii , #inundatii
Comentarii
Poza Tragicomedian
Tragicomedian
rank 1
Las' ca ridica Tonta barcile alea pneumatice..
Poza MosGerila
MosGerila
rank 5
Rabdare drag electorat socialist asistat!Dupa inundatii vine seceta,