Care sunt obiectivele Ministerului Justitiei pentru 2016

Vineri, 15 Ianuarie 2016, ora 23:07
3208 citiri
Care sunt obiectivele Ministerului Justitiei pentru 2016
Foto: Ministerul Justitiei

Ministerul Justitiei (MJ) si-a propus pentru anul 2016, printre altele, sa finalizeze procesul legislativ de modificare a Codului Penal si a Codului de Procedura Penala, sa operationalizeze Agentia Nationala de Administrare a Bunurilor Indisponibilizate, dar si sa elaboreze proiectul legislativ privind Politia Judiciara.

Potrivit unui document publicat pe site-ul oficial al Guvernului, Ministerul Justitiei si-a stabilit ca obiective strategice globale pentru anul in curs sa finalizeze planul de actiune operational pentru aplicarea Strategiei de Dezvoltare a Sistemului Judiciar (aprilie 2016), sa identifice intr-un mod cat mai adecvat domeniile expuse riscului de coruptie (iunie), sa elaboreze noi strategii anticoruptie pentru perioada 2016-2020 (iunie) si sa operationalizeze Agentia Nationala de Administrare a Bunurilor Indisponibilizate.

Ministerele anunta, pe hartie, facilitati pentru contribuabili, investitii, autostrazi, transparenta

Pe lista de prioritati a MJ se mentioneaza, la capitolul Procese Interne, finalizarea procesului legislativ de modificare a codurilor Penal si de Procedura Penala pana in luna iunie.

Un alt obiectiv important enuntat in documentul citat consta in definitivarea, anuntarea si derularea unei proceduri transparente de numire a procurorilor-sefi, avand drept principale criterii profesionalismul si integritatea, termenul pentru indeplinirea acestuia fiind luna aprilie.

In ceea ce priveste procesele legislative, MJ si-a propus modificarea legilor privind sistemul judiciar, urmand ca pana in octombrie sa fie elaborat un proiect legislativ in acest sens.

De asemenea, proiectul de lege privind Politia Judiciara va fi elaborat pana in luna septembrie, acesta fiind si termenul pentru elaborarea proiectului de modificare a legislatiei privind taxele judiciare de timbru.

Strada surpată la Slănic s-a construit peste o mină. Ciolacu: ”Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?”
Strada surpată la Slănic s-a construit peste o mină. Ciolacu: ”Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?”
Prim-ministrul Marcel Ciolacu a afirmat, întrebat despre situaţia de la Slănic, Prahova, unde o stradă s-a surpat, formându-se un crater de doi metri, că a fost făcut un drum peste o mină....
Ciolacu anunță că implementarea salariului minim european va începe de la 1 iulie: ”Am dat și ordonanța”
Ciolacu anunță că implementarea salariului minim european va începe de la 1 iulie: ”Am dat și ordonanța”
Şeful Guvernului Marcel Ciolacu a precizat că mecanismul de implementare a salariului minim european va începe de la 1 iulie. El a amintit că, în acest sens, a fost emisă ordonanţa....
#obiective ministere 2016, #obiective Ministerul Justitiei 2016, #modificari Cod penal, #politie judiciara , #justitie
Comentarii
Poza Nonpolitikon
Nonpolitikon
rank 5
Până una-alta, s-a început un subtil proces de evacuare a barourilor