Coruptie la Primaria Bucuresti: Directorul retinut a decontat lucrari fictive la Pasajul Baneasa

Joi, 05 Iunie 2014, ora 18:42
2990 citiri
Coruptie la Primaria Bucuresti: Directorul retinut a decontat lucrari fictive la Pasajul Baneasa
Foto: Adevarul

Directorului Directiei generale de infrastructura si servicii publice (DGISP) din cadrul Primariei Municipiului Bucuresti (PMB), Madalin Dumitru, retinut joi de procurorii DNA, este acuzat de mai multe infractiuni de coruptie.

Potrivit unui comunicat al DNA, Madalin Dumitru este acuzat de infractiunile de "fals in declaratii (3 acte materiale), efectuare de acte de comert incompatibile cu functia, participatie improprie la delapidare, in forma continuata, luare de mita, abuz in serviciu si 3 infractiuni de trafic de influenta".

Printre altele, functionarul din cadrul PMB este acuzat ca nu si-a trecut in declaratia de avere din 2008 un venit de 150.000 de euro obtinut din vanzarea unui teren de 217 metri patrati din Bucuresti.

Director din Primaria Bucuresti, retinut pentru fapte de coruptie (Video)

Totodata, acesta nu si-a trecut in declaratia de avere din 2010 suma de 90.200 de lei obtinuta in urma cesionarii partilor sociale la o societate pe care o reprezenta.

In declaratia de avere din 2013 Madalin Dumitru a omis sa treaca 16.6000 de euro obtinuti din inchirierea unui imobil din judetul Ilfov si 8 ceasuri de lux. In schimb, a declarat in fals venituri de 500.000 de lei si 150.000 de euro obtinuti din 3 contracte de vanzare-cumparare.

De asemenea, procurorii DNA sustin ca dupa preluarea sefiei DGISP din cadrul PMB, Madalin Dumitru a continuat sa conduca, in mod direct si prin intermediari, doua societati comerciale, obtinand foloase necuvenite din activitatile incompatibile cu functia de la primarie.

A avizat plata pentru parapetii metalici inexistenti de la Pasajul Baneasa

Nu in ultimul rand, procurorii DNA sustin ca, in perioada 2009 - 2014, in calitate de director general in cadrul DGISP) din cadrul Primariei Generale Bucuresti, "a pretins si primit de la o societate comerciala foloase necuvenite de peste 9.200 lei, constand in efectuarea unor lucrari de reparatii/renovare/instalatii, materialele necesare si obiecte electrocasnice pentru a-si exercita influenta in vederea atribuirii, derularea in bune conditii a contractelor si pentru a aproba decontarea unor lucrari neefectuate".

Potrivit DNA, este vorba despre decontarea a peste 700 de metri parapeti metalici care trebuiau sa fie montati la Pasajul Baneasa din Capitala. Lucrarile, in valoare de 372.636 de lei, nu au fost niciodata efectuate

De asemenea, functionarul din Primaria Capitalei mai este acuzat ca, tot in perioada 2009 - 2014, a primit de la reprezentantii a doua firme doua masini - Mercedes si un BMW X6, precum si alte foloase in valoare de 50.000 de euro si 9.000 de lei, in schimbul obtinerii de contracte si avize pentru acestia.

Procurorii DNA au beneficiat de sprijinul ofiterilor SRI in aceasta ancheta.

Perchezitii DNA la Primaria Capitalei - suspiciuni de coruptie (Video)

Pe numele lui Madalin Ionica Dumitru a fost emis un mandat de retinere pentru 24 de ore, joi, acesta urmand sa fie prezentat vineri Tribunalului Bucuresti cu propunere de arestare preventiva.

Decizia retinerii lui Dumitru vine dupa ce, in data de 28 mai, procurorii au efectuat 20 de perchezitii la adrese din Bucuresti si Ilfov. Atunci, anchetatorii au descins la sediile unor institutii publice, printre care si Primaria Capitalei si domiciliile unor persoane sau sediile unor firme.

La acea data, procurorii au ridicat mai multe documente din biroul functionarului si de la domiciliul acestuia. Vizati de ancheta din acest dosar sunt si sotia lui Madalin Dumitru, precum si "functionari cu atributii in derularea de contracte finantate din bani publici", potrivit DNA.

I.S.

Strada surpată la Slănic s-a construit peste o mină. Ciolacu: ”Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?”
Strada surpată la Slănic s-a construit peste o mină. Ciolacu: ”Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?”
Prim-ministrul Marcel Ciolacu a afirmat, întrebat despre situaţia de la Slănic, Prahova, unde o stradă s-a surpat, formându-se un crater de doi metri, că a fost făcut un drum peste o mină....
Ciolacu anunță că implementarea salariului minim european va începe de la 1 iulie: ”Am dat și ordonanța”
Ciolacu anunță că implementarea salariului minim european va începe de la 1 iulie: ”Am dat și ordonanța”
Şeful Guvernului Marcel Ciolacu a precizat că mecanismul de implementare a salariului minim european va începe de la 1 iulie. El a amintit că, în acest sens, a fost emisă ordonanţa....
#Madalin Dumitru lucrari Pasaj Baneasa, #Madalin Dumitru retinut DNA, #Madalin Dumitru fals declaratie avere, #director primarie Bucuresti retinut , #justitie