Seful SPP Suceava, cercetat sub control judiciar

Sambata, 19 Iulie 2014, ora 19:36
2747 citiri
Seful SPP Suceava, cercetat sub control judiciar

Seful SPP Suceava, Lucian Solcan, retinut de DNA si acuzat ca in perioada in care a fost ofiter al SIPI Suceava a perceput "taxa de protectie" de la mai multe persoane pentru a le permite tranzitarea frontierei cu produse de contrabanda, va fi cercetat sub control judiciar.

Lucian Solcan a fost adus din nou, sambata, la sediul DNA Suceava, pentru continuarea audierilor.

Sef SPP ridicat de mascati si dus la DNA - Biroul a fost sigilat

Procurorul sef al DNA Suceava, Mihaela Mihai, a declarat ca in cazul sau s-a dispus cercetarea sub control judiciar.

Conform sursei citate, in cazul fostului sef al Politiei de Frontiera Siret comisar sef Nelu Fediuc, retinut in acelasi dosar, pentru abuz in serviciu, si a lui Paul Parjolea, retinut pentru camatarie, procurorii au solicitat instantei arestarea preventiva, pentru 30 de zile.

Sef SPP retinut de DNA: Cerea taxa de protectie de la contrabandisti

Seful SPP Suceava, Lucian Solcan, a fost retinut pentru trafic de influenta in forma continuata si abuz in serviciu daca functionarul public a obtinut pentru sine sau pentru altul un folos, faptele fiind comise in perioada in care Solcan a fost ofiter de politie in cadrul Serviciului de Informatii si Protectie Interna (SIPI) Suceava.

In acelasi dosar au mai fost retinuti Paul Pirjolea, pentru camata in forma continuata, si fostul sef al Sectorului Politiei de Frontiera Siret comisar sef Nelu Fediuc, pentru luare de mita in forma continuata si influentarea declaratiilor.

De asemenea, inspectorul vamal principal Gheorghe Robu de la Biroul Vamal Siret este cercetat sub control judiciar, fiind acuzat ca a incercat sa determine un martor denuntator, prin corupere, precum si prin metode de intimidare, sa-si retraga denuntul formulat impotriva sa si a altor vamesi si ofiteri de politie de frontiera, in dosarul in care acestia fusesera trimisi in judecata.

Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
#sef SPP retinut, #SPP Suceava retinut, #SPP trafic influenta, #sef SPP abuz serviciu, #SPP taxa protectie , #justitie