Replica PNL la scuzele lui Arpad: S-ar putea termina cu principiul etnic "e prost, dar e al nostru"

Duminica, 17 Noiembrie 2013, ora 18:48
1961 citiri
Replica PNL la scuzele lui Arpad: S-ar putea termina cu principiul etnic "e prost, dar e al nostru"

Vicepresedintele PNL Covasna, Emil Pantelimon, afirma ca scuzele pe care primarul Antal Arpad (foto) le-a cerut romanilor ar putea redeschide o punte de comunicare intre politicienii romani si cei maghiari, dar ca poate reprezenta si inceputul sfarsitului campaniilor electorale "etnicizate".

Vicepresedintele PNL Covasna, Emil Pantelimon, arata, intr-un comunicat referitor la scuzele cerute de primarul din Sfantu Gheorghe, Antal Arpad (UDMR), ca el ar fi fost candidatul roman "care ar fi avut sanse". Asta, in contextul in care Arpad le-a cerut scuze sambata, romanilor, pentru o declaratie din campania electorala pentru alegerile parlamentare, cand sustinea ca din cauza PPMT municipiul ar putea da, pentru prima data in 23 de ani, un deputat roman.

Emil Pantelimon sustine ca a fost "extrem de dezamagit" de declaratia primarului Antal, cu atat mai mult cu cat isi axase, printre altele, programul electoral pe un mesaj de normalitate in secuime. Totodata, arata liderul liberal, in urma cu multi ani "un grup optimist de tineri", din care facea parte atat el, cat si Antal, incepusera un drum "spre ridicarea puntii de comunicare intre romanii si maghiarii din Covasna".

"Credeam si declaram impreuna ca numai impreuna putem construi. Mesajul de anul trecut a pus punct acestei initiative comune, acestui pas atat de important facut intru constructia unei cetati sanatoase", scrie Pantelimon.

Acesta considera, insa, ca scuzele lui Antal Arpad incearca sa redeschida o punte de comunicare intre politicienii romani si cei maghiari, reprezentand un semn pozitiv pentru mediul politic din Romania.

"Consider ca acesta poate fi inceputul sfarsitului campaniilor electorale etnicizate si ca exista, astfel, toate premisele unor programe politice lipsite de mesaje etnice manipulatoare si generatoare de conflicte de carton. Daca domnul primar si-a retras cu sinceritate cuvintele jignitoare de anul trecut inseamna ca este de acord ca si in mediul politic trebuie sa punem mai mult pret pe competenta si mai putin pe principiul etnic, sinonim cu sintagma 'e prost, dar e al nostru' ", conchide politicianul liberal.

Primarul municipiului Sfantu Gheorghe, Antal Arpad, a fost intrebat, sambata, la finalul unei dezbateri pe tema autonomiei desfasurate la Sfantu Gheorghe, despre o declaratie a sa din luna noiembrie a anului trecut, lansata in campania electorala pentru alegerile parlamentare, cand spunea ca PPMT nu va intra in Parlament, iar cei care nu vor vota cu UDMR ii vor intari pe romani si, in acest fel, municipiul ar putea da, pentru prima data in 23 de ani, un deputat roman.

Strada surpată la Slănic s-a construit peste o mină. Ciolacu: ”Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?”
Strada surpată la Slănic s-a construit peste o mină. Ciolacu: ”Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?”
Prim-ministrul Marcel Ciolacu a afirmat, întrebat despre situaţia de la Slănic, Prahova, unde o stradă s-a surpat, formându-se un crater de doi metri, că a fost făcut un drum peste o mină....
Ciolacu anunță că implementarea salariului minim european va începe de la 1 iulie: ”Am dat și ordonanța”
Ciolacu anunță că implementarea salariului minim european va începe de la 1 iulie: ”Am dat și ordonanța”
Şeful Guvernului Marcel Ciolacu a precizat că mecanismul de implementare a salariului minim european va începe de la 1 iulie. El a amintit că, în acest sens, a fost emisă ordonanţa....
#Antal Arpad Covasna scuze romani, #PNL Covasna scuze romani , #maghiari