Cum se antreneaza militarii romani: Miscari de front si interventii... pe schiuri (Galerie foto)

Marti, 03 Februarie 2015, ora 10:59
5585 citiri
Cum se antreneaza militarii romani: Miscari de front si interventii... pe schiuri (Galerie foto)

Militari romani recent intorsi din Afganistan au mers intr-o tabara de instructie in muntii Calimani, unde au exersat miscari specifice frontului pe schiuri si s-au antrenat pe teren muntos.

"Cercetasi din Brigada 61 Vanatori de Munte 'General Virgil Badulescu' si din unitatile subordonate marii unitati au desfasurat, in perioada 19-30 ianuarie, tabara de instructie in muntii Calimani, din Carpatii Orientali", a anuntat pe Facebook Ministerul Apararii.

in tabara de instructie, care reprezinta o etapa importanta in pregatirea militara si de specialitate, "militarii au exersat procedeele de deplasare pe schiuri in teren muntos-impadurit, pe trasee cu grad de dificultate mediu, dificil si foarte dificil, urmarindu-se executarea miscarilor de front pe schiuri, executarea corecta a procedeelor de urcare si coborare a pantelor, trecerea denivelarilor, rupturilor si racordurilor de panta pe schiuri".

De asemenea, soldatii au desfasurat exercitii tactice de antrenament in teren muntos, "unde militarii recent intorsi din teatrul de operatii Afganistan si-au folosit experienta acumulata in misiune, experienta dovedita la activitatile care au cerut rezistenta la efort fizic si psihic prelungit, precum si la activitatile specifice ducerii traiului in conditii de izolare deosebite".

Totodata, echipele de cautare si salvare in zona montana au fost verificate daca stiu cum sa intervina pentru salvarea unor persoane ranite sau militari imobilizati in teren muntos.

"Au fost alertate echipele de cautare-salvare, cercetare in teren muntos si au fost verificate cunoasterea modului de interventie si activitatile care se desfasoara pentru salvarea ranitilor si a militarilor imobilizati in teren muntos, la o altitudine de 2021 metri.

Membrii echipelor au reusit in timp oportun sa ajunga la locul interventiei si sa acorde primul ajutor victimelor presupusului accident", au precizat reprezentantii MApN.

Pe parcursul taberei, soldatii au interactionat foarte bine si au format o adevarata echipa, "bazata pe coeziunea intre subunitati, ridicandu-se astfel la cerintele nivelului de pregatire militara si de specialitate", este concluzia oficialilor din Aparare.

D.T.

Citeste si:
România are cea mai mare creștere economică din UE, dar nu se resimte în nivelul de trai. Marcel Ciolacu: ”Asta e cu totul altceva”
România are cea mai mare creștere economică din UE, dar nu se resimte în nivelul de trai. Marcel Ciolacu: ”Asta e cu totul altceva”
Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a lăudat joi, 19 mai, performanțele economiei țării noastre la nivel european, dar a admis că în buzunarele românilor creșterea nu se resimte. În acest...
România rămâne fermă pe poziție și nu trimite armament Ucrainei. Anunțul lui Marcel Ciolacu
România rămâne fermă pe poziție și nu trimite armament Ucrainei. Anunțul lui Marcel Ciolacu
Preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, a declarat vineri, 19 mai, că, în acest moment, ”nu este nevoie” de intervenţia României pentru a trimite armament în Ucraina. ”În...