Ziare.com

Cum se antreneaza militarii romani: Miscari de front si interventii... pe schiuri (Galerie foto)

Marti, 03 Februarie 2015, ora 10:59

   

Cum se antreneaza militarii romani: Miscari de front si interventii... pe schiuri (Galerie foto)
Militari romani recent intorsi din Afganistan au mers intr-o tabara de instructie in muntii Calimani, unde au exersat miscari specifice frontului pe schiuri si s-au antrenat pe teren muntos.

"Cercetasi din Brigada 61 Vanatori de Munte 'General Virgil Badulescu' si din unitatile subordonate marii unitati au desfasurat, in perioada 19-30 ianuarie, tabara de instructie in muntii Calimani, din Carpatii Orientali", a anuntat pe Facebook Ministerul Apararii.


in tabara de instructie, care reprezinta o etapa importanta in pregatirea militara si de specialitate, "militarii au exersat procedeele de deplasare pe schiuri in teren muntos-impadurit, pe trasee cu grad de dificultate mediu, dificil si foarte dificil, urmarindu-se executarea miscarilor de front pe schiuri, executarea corecta a procedeelor de urcare si coborare a pantelor, trecerea denivelarilor, rupturilor si racordurilor de panta pe schiuri".


De asemenea, soldatii au desfasurat exercitii tactice de antrenament in teren muntos, "unde militarii recent intorsi din teatrul de operatii Afganistan si-au folosit experienta acumulata in misiune, experienta dovedita la activitatile care au cerut rezistenta la efort fizic si psihic prelungit, precum si la activitatile specifice ducerii traiului in conditii de izolare deosebite".


Totodata, echipele de cautare si salvare in zona montana au fost verificate daca stiu cum sa intervina pentru salvarea unor persoane ranite sau militari imobilizati in teren muntos.


"Au fost alertate echipele de cautare-salvare, cercetare in teren muntos si au fost verificate cunoasterea modului de interventie si activitatile care se desfasoara pentru salvarea ranitilor si a militarilor imobilizati in teren muntos, la o altitudine de 2021 metri.


Membrii echipelor au reusit in timp oportun sa ajunga la locul interventiei si sa acorde primul ajutor victimelor presupusului accident", au precizat reprezentantii MApN.


Pe parcursul taberei, soldatii au interactionat foarte bine si au format o adevarata echipa, "bazata pe coeziunea intre subunitati, ridicandu-se astfel la cerintele nivelului de pregatire militara si de specialitate", este concluzia oficialilor din Aparare.

D.T.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 2595 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
3 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Pentru cine nu stie,

vanatorii nostri de munte au facut ravagii prin Caucaz in WW2. Ca urmare, dupa ce ne-au "eliberat" trupele sovietice, prima grija a rusilor a fost sa desfiinteze aceste unitati extrem de eficiente.

 

DR.Right!.

De la infiintzarea Armatei Romane vanatorii de munte au fost cei mai buni.Si in primul razboi si in al doilea!.
Era singura arma pe care si generalii Wehrmachtului o apreciau.
Catziva ani in urma stiu ca si NATO a trimis trupe speciale sa fie antrenate de "vanatori".

Nu cred ca asta ar fi o chestie de laudat...

mai ales pentru ca nu mi-e clar ce au avut romanii de castigat de pe urma ravagiilor facute. Si-apoi ce dreaqu' cautau romanii tocmai in Caucaz?


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor