Romania, poligonul ciudatilor (Opinii)

Luni, 13 August 2012, ora 13:24
6013 citiri
Romania, poligonul ciudatilor (Opinii)
Foto: Adevarul

Atata vreme cat Victor Ponta si Crin Antonescu nu se dezic de colonelul Dogaru (search pe Google pentru biografia astuia) este corect sa afirm ca sunt de acord cu filosofia lui? Nu. E doar o speculatie, dar nu as putea sa cantaresc cat de ieftina. Insa merita atentie.

Zice omul asa: "In cazul in care Curtea Constitutionala va decide sa invalideze referendumul, noi nu vom sta cu mainile in san. Vom chema la nesupunere civica, iesiri in strada, neplata impozitelor, nesupunerea la citatii, tot ce este nevoie. Din moment ce institutiile statului nu mai functioneaza, inseamna ca trebuie facut ceva.

Vom iesi in strada si vom declansa haosul. Si asa, tara este cuprinsa de haos. Cine ne acuza ca vrem sa destabilizam inseamna ca e cretin si nu are creier.

Ei sunt instrumente ale dictaturii, pe cand noi aparam democratia. Daca se ajunge la invalidare, vom cere Parlamentului sa desfiinteze Curtea Constitutionala, pentru ca nimeni nu are voie sa fie mai presus de Parlament. Mai presus de Parlament este numai Dumnezeu". Dogaru este seful sindicatului cadrelor militare disponibilizate.

Ca a semnat domnul Dogaru un protocol de colaborare cu USL e treaba domniei sale si a partenerilor de simtaminte. Insa cata vreme Romania, asa nauca si tremuranda, este locul inspre care sunt atintiti toti ochii globului, cu mai putina ingrijorare decat spre Siria si Grecia, dar cu sentimentul ca se petrece ceva nefiresc pentru istoria democratiei, nu pot trece cu vederea dorinta colonelului de a declansa haosul.

Legile fac distinctie intre a actiona impotriva valorilor fundamentale ale unui stat, impotriva ordinii constitutionale prin intermediul muschiului limbii si a face ceva concret pentru a submina status-ul consacrat de normele in vigoare, dar uneori poate e indicat ca asemenea iesiri sa capete numar de dosar.

Macar pentru a preciza colonelul Dogaru ce intelege prin "haos". Sau pentru ca medicii sa se pronunte asupra discernamantului acestuia. Caci daca un exercitiu de democratie, nu simplu, e adevarat, ci ceva mai complicat, este considerat dovada unei activitati de sustinere a dictaturii, si cei care gandesc diferit fata de liderii USL trebuie catalogati ca neavand creier, trebuie facute niste clarificari.

Cum suna amenitarea acestui om in ochii trimisului doamnei Clinton, cum se aud vorbele sale la cancelariile europene, care oricat ar dori, nu au auzit inca o delimitare din partea lui Victor Ponta si Crin Antonescu? Prost, si asta nu e nicio speculatie.

Desigur ca nu ar trebui ca, de teama sa nu ne considere partenerii nostri din UE si NATO niste ciudati, sa ne inghitim limbile, sa umblam in unghi drept. Insa nu suntem in situatia de a fi nedreptatiti. Tot ce ni se intampla vine de la Bucuresti.

Cum vrea AUR să facă „Europe Great Again”. „Comisia Europeană urmăreşte să transforme uciderea de copii nenăscuţi într-un drept fundamental european”
Cum vrea AUR să facă „Europe Great Again”. „Comisia Europeană urmăreşte să transforme uciderea de copii nenăscuţi într-un drept fundamental european”
Preşedintele AUR, George Simion, a propus, la Conferinţei Internaţionale „Make Europe Great Again” care a avut loc, sâmbătă, 27 aprilie, la Palatul Parlamentului, ca toate partidele...
George Simion intervine în scandalul „moldovenilor din Buzău”. „Premierul nostru a glumit. Nu este moldovean, probabil este Rrom”
George Simion intervine în scandalul „moldovenilor din Buzău”. „Premierul nostru a glumit. Nu este moldovean, probabil este Rrom”
Preşedintele AUR, George Simion, a declarat sâmbătă, 27 aprilie, la Palatul Parlamentului, la Conferinţa Internaţionale „Make Europe Great Again”, că zilele trecute, premierul Marcel...
#Mircea Dogaru guvern Ponta, #Mircea Dogaru desfiintare CCR, #Dogaru Romania haos imagine , #militari