Politia Romana reanalizeaza toate dosarele penale cu autor necunoscut

Joi, 26 Septembrie 2019, ora 13:41
3956 citiri
Politia Romana reanalizeaza toate dosarele penale cu autor necunoscut
Foto: Arhiva Ziare.com

Politia Romana a anuntat ca se reanalizeaza toate dosarele penale cu autor necunoscut. Decizia vine la cateva zile dupa uciderea fetitei de 11 ani din Dambovita de catre olandezul, care se pare ca ar fi agresat sexual si o alta fetita din Iasi, in 2016.

"De la inceputul lunii septembrie, Politia Romana a dispus reanalizarea tuturor dosarelor penale cu autor necunoscut. Aceste analize se fac periodic. Exista cazuri ca acela despre care a relatat recent presa (adica cel al unei fetite care se pare ca a fost agresata sexual, in 2016, chiar de olandezul care a ucis-o pe Adriana - n.red.). Si in contextul acestor cazuri se impune o reanaliza a dosarelor.

E o operatiune pe care politistii care au dosare cu autor necunoscut trebuie sa o faca periodic. Asteptam, la acest moment, informatii privind numarul dosarelor care sunt reanalizate", a declarat pentru Ziare.com Bogdan Ghebaur, purtatorul de cuvant al Inspectoratului General al Politiei Romane (IGPR).

Precizam ca cetateanul olandez Johannes Visscher, pus sub acuzare pentru ca ar fi ucis-o pe fetita de 11 ani din Dambovita, ar mai fi facut o victima in Romania, in judetul Iasi. In acest caz este vorba despre o fetita care la acea vreme avea varsta de 8 ani.

Conform presei locale, Visscher a stat cateva zile si la Iasi, in perioada 13 - 16 iunie 2016. Buna ziua Iasi a scris ca, pe 15 iunie 2016, doi parinti din Horlesti au sesizat Politia pentru ca fiica lor de 8 ani a fost luata din fata casei de un necunoscut, dusa pe un camp si agresata sexual.

Olandezul pus sub acuzare de procurorii de la Parchetul de pe langa Tribunalul Dambovita, pentru omor calificat, agresiune sexuala si lipsire de libertate in mod ilegal prin rapire, in cazul uciderii fetitei de 11 ani din judetul Dambovita, s-a sinucis, luni, anuntul fiind facut de Liviu Vasilescu, seful Politiei Romane, care a precizat ca informatia a fost primita de la autoritatile olandeze.

Strada surpată la Slănic s-a construit peste o mină. Ciolacu: ”Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?”
Strada surpată la Slănic s-a construit peste o mină. Ciolacu: ”Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?”
Prim-ministrul Marcel Ciolacu a afirmat, întrebat despre situaţia de la Slănic, Prahova, unde o stradă s-a surpat, formându-se un crater de doi metri, că a fost făcut un drum peste o mină....
Ciolacu anunță că implementarea salariului minim european va începe de la 1 iulie: ”Am dat și ordonanța”
Ciolacu anunță că implementarea salariului minim european va începe de la 1 iulie: ”Am dat și ordonanța”
Şeful Guvernului Marcel Ciolacu a precizat că mecanismul de implementare a salariului minim european va începe de la 1 iulie. El a amintit că, în acest sens, a fost emisă ordonanţa....
#Politia reanalizeaza dosare, #reanalizare dosare autor necunoscut , #politie